Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową
Tangerine-Date Tartlets z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 619 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.13 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sól, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, oraz Czekoladowa Pavlova Z Bitą Śmietaną Mandarynkową.
Instrukcje
1
Połącz 2 szklanki wrzącej wody, mandarynki i daktyli w misce. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka
Daktyle
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Drenaż daktyli. Obierz każdą ćwiartkę wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Daktyle
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
2
Dodać masło i przetworzyć, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Proces, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschnie. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na mące do grubości 1/8 cala. Używając małej płytki jako prowadnicy, Wytnij 6-calowe pociski. Zbierz resztki ciasta; Przerzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
6
Wyciąć dodatkowe rundy w sumie
7
Dopasuj każdy do patelni o średnicy 4 cali z wyjmowanym dnem i wysokimi bokami 3/4 cala. Trim zwis; naciśnij ciasto przyjść 1/4 cala powyżej góry boków patelni. Zamrażać skórki w patelniach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
8
Piec skórki do złotego, naciskając z tyłu widelca, jeśli Skórki bąbelki i boki zaczynają się ślizgać, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Posmaruj gorące skórki ubitym białkiem. Schłodzić podczas przygotowywania nadzienia. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Gotować masło w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż brązowy, wirowanie od czasu do czasu, o 3 protokół. Lekko ostudzić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Ubić syrop kukurydziany, jajka, żółtka, cukier, sok mandarynkowy, brandy, skórka mandarynki i sól w średniej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Mandarynek
Syrop Kukurydziany
Mandarynka
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Cukier
żółtko Jaja
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Ubij na rumianym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Gotowe Skórki wypełnić całkowicie nadzieniem (niektóre mogą zostać).
5
Zapiekać tartaletki aż do napełnienia, około 25 minut. Chłodne 15 minut. Push up dno patelni, uwalniając boki patelni i całkowicie ostudzić tarty. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć tarty; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Ubij śmietanę, maślankę i 2 łyżki cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. Przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Ułożyć tartlets na talerzach. Każdą tartletkę przełożyć 4 ćwiartkami daktylowymi we wzór sunburst i odrobiną bitej śmietany z maślanki. Łyżka mandarynki granita do 6 małych filiżanek i umieścić obok.