Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym
Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. Jest idealny do Lato. Jeśli masz pod ręką cukier, sos jabłkowo-karmelowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciepłe tartaletki jabłkowe z czerwonym winem-sos karmelowy, Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, oraz Jabłkowy Sos Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier, kminek i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i proces, za pomocą włączania / wyłączania, aż masło pokroi się na kawałki wielkości grochu.
Dodaj 5 łyżeczek wody z lodem. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku.
Pokroić na 6 równych kawałków. Naciśnij każdy kawałek ciasta na patelnię tartlet o średnicy 4 1/2 cala z wysokimi bokami 3/4 cala i wyjmowanym dnem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć każdą skórkę; schłodzić.)
Miejsce 3/4 Puchar Cydr-sos karmelowy w ciężkich dużych patelni.
Dodać jabłka i cynamon. Gotować na dużym ogniu, aż jabłka będą chrupiące-miękkie, o 8 protokół. Chłodne wypełnienie całkowicie.
Umieść stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 191° podziel nadzienie między skorupy, nakładające się jabłka, w razie potrzeby.
Umieścić tartlets na stojaku piekarnika; piec, aż jabłka będą miękkie i skorupa będzie brązowy na brzegach, o 40 protokół.
Przenieść do szafy; schłodzić 30 minut. Push up dna patelni, uwalniając tartlets. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
W małym rondelku rozgrzać pozostały sos.
Ułożyć tartlets na talerzach. Top z lodami i ciepłym sosem.
Dekoruj winogronami i miętą, w razie potrzeby.