Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa

Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa
Tarta żurawinowo-pomarańczowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 51 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, lodowatą wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa Okruchowa, Tarta Chleb Żurawinowy Pomarańczowy, oraz Krwawa tarta pomarańczowa z sosem pomarańczowo-karmelowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę, 2 łyżki cukru i sól połączyć w misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą mączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę). Delikatnie wciśnij mieszankę do 4-calowego koła na plastikowej folii. Przykryć i schłodzić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Lekko zachodzą na siebie 2 długości folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Ciasto przykryć 2 dodatkowymi długościami nakładającej się folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 14-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Usuń plastikową folię; dopasuj ciasto do 10-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
9
Aby przygotować nadzienie, połącz sok i skrobię kukurydzianą w dużej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
11
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie usuwaj tarty z piekarnika); piec DODATKOWE 35 minut lub do momentu, gdy skórka będzie lekko rumiana. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn