Tarta żurawinowo-pomarańczowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 51 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, lodowatą wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tarta Żurawinowo-Pomarańczowa Okruchowa, Tarta Chleb Żurawinowy Pomarańczowy, oraz Krwawa tarta pomarańczowa z sosem pomarańczowo-karmelowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Mąkę, 2 łyżki cukru i sól połączyć w misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą mączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę). Delikatnie wciśnij mieszankę do 4-calowego koła na plastikowej folii. Przykryć i schłodzić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Lekko zachodzą na siebie 2 długości folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj i umieść schłodzone ciasto na folii. Ciasto przykryć 2 dodatkowymi długościami nakładającej się folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 14-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
7
Umieścić ciasto w zamrażarce 5 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
8
Usuń plastikową folię; dopasuj ciasto do 10-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod lub flet dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Forma Tarta
9
Aby przygotować nadzienie, połącz sok i skrobię kukurydzianą w dużej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
11
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie usuwaj tarty z piekarnika); piec DODATKOWE 35 minut lub do momentu, gdy skórka będzie lekko rumiana. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego