Tarta żurawinowa Fran

Tarta żurawinowa Fran
Fran ' s Cranberry Tart może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz skórkę maślaną, żurawinę, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Fran ' s Spiced Nut Mix, Fran ' s Fab Fried Rice, oraz Kurczak cioci Fran.

Instrukcje

1
Sortuj żurawinę (rozmrażaj, jeśli jest zamrożona) i wyrzuć te, które są miękkie lub zepsute. Opłucz i osusz jagody, a następnie rozłóż na ręcznikach. Delikatnie poklepać więcej ręczników, aby szybko wyschnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, połączyć sok pomarańczowy i galaretkę. Wymieszać, zacierania galaretki, aż się rozpuści, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać cukier. Mieszaj, aż syrop zacznie pachnieć lekko karmelizowany i kapie powoli z łyżki, około 7 minut. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać żurawinę i wymieszać, aby pokryć syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
5
Odstawić patelnię na małym ogniu i delikatnie mieszać, aż żurawina będzie równomiernie ciepła i nie będzie już smakować na surowo, 3 do 4 minut (kilka jagód może pop).
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjąć z ognia i odstawić, aż syrop będzie wystarczająco chłodny, aby równomiernie pokryć jagody, około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zeskrobać mieszankę jagodową na upieczoną skórkę, łącząc owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
7
Zapieczętuj czekoladę w małej plastikowej torebce z zamkiem błyskawicznym (bez zakładek).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
8
Podgrzać w kuchence mikrofalowej o mocy 50%, aż czekolada zmięknie, około 2 minut. Zagnieść czekoladę na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Cienkim szpikulcem przebij otwór w 1 rogu torby. Wyciśnij czekoladę na tartę cienkimi zygzakowatymi liniami. Schłodzić, aż czekolada i galaretka glazury są jędrne, co najmniej 30 minut lub do 1 dnia. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj, gdy galaretka jest ustawiona. Aby służyć, zdjąć pokrywę i obręcz patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Tarta pokroić w kliny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn