Tarta żurawinowa Fran
Fran ' s Cranberry Tart może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz skórkę maślaną, żurawinę, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Fran ' s Spiced Nut Mix, Fran ' s Fab Fried Rice, oraz Kurczak cioci Fran.
Instrukcje
Sortuj żurawinę (rozmrażaj, jeśli jest zamrożona) i wyrzuć te, które są miękkie lub zepsute. Opłucz i osusz jagody, a następnie rozłóż na ręcznikach. Delikatnie poklepać więcej ręczników, aby szybko wyschnąć.
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, połączyć sok pomarańczowy i galaretkę. Wymieszać, zacierania galaretki, aż się rozpuści, o 3 protokół.
Dodać cukier. Mieszaj, aż syrop zacznie pachnieć lekko karmelizowany i kapie powoli z łyżki, około 7 minut. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia.
Dodać żurawinę i wymieszać, aby pokryć syropem.
Odstawić patelnię na małym ogniu i delikatnie mieszać, aż żurawina będzie równomiernie ciepła i nie będzie już smakować na surowo, 3 do 4 minut (kilka jagód może pop).
Wyjąć z ognia i odstawić, aż syrop będzie wystarczająco chłodny, aby równomiernie pokryć jagody, około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zeskrobać mieszankę jagodową na upieczoną skórkę, łącząc owoce.
Zapieczętuj czekoladę w małej plastikowej torebce z zamkiem błyskawicznym (bez zakładek).
Podgrzać w kuchence mikrofalowej o mocy 50%, aż czekolada zmięknie, około 2 minut. Zagnieść czekoladę na gładką masę.
Cienkim szpikulcem przebij otwór w 1 rogu torby. Wyciśnij czekoladę na tartę cienkimi zygzakowatymi liniami. Schłodzić, aż czekolada i galaretka glazury są jędrne, co najmniej 30 minut lub do 1 dnia. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj, gdy galaretka jest ustawiona. Aby służyć, zdjąć pokrywę i obręcz patelni.