Tarta śniadaniowa
Quiche śniadaniowy to przepis kuchni śródziemnomorskiej na 8 osób. To danie główne ma 445 kalorii , 13 g białka i 38 g tłuszczu na porcję. Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka soli, nieupieczonego ciasta francuskiego, śmietanki kremówki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 39% , to danie nie jest takie super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również quiche z pastą francuską , quiche ze szparagami i quiche z boczkiem i rukolą .
Instrukcje
Wyłóż nienakłuwane ciasto podwójną warstwą grubej folii aluminiowej.
Piec w temperaturze 450° przez 5 minut; zdjąć folię.
Piecz przez kolejne 5 minut; wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Posyp spód boczkiem, serem i cebulą. W misce ubij jajka, śmietanę, sól, cukier i pieprz cayenne; wlej do spodu.
Piecz w temperaturze 375° przez 30–35 minut lub do momentu, aż nóż wbity blisko środka ciasta będzie suchy.