Tarta Ziemniaczana Truflowana
Truflowana Zapiekanka ziemniaczana może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Epicurious ma 10 fanów. Mieszanka śmietany do ubijania, tymianek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Tarta Ziemniaczana Truflowana, Tarta Z Puree Ziemniaczanego Truflowanego, oraz Francuski w mgnieniu oka: truflowa zapiekanka z makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki śmietany, posiekany tymianek, czarny pieprz i 3 ząbki czosnku w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Dodać pozostałe 2 ząbki czosnku. Przykryć; dusić 5 minut. Przecedzić śmietanę do miski.
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż 1/4 ziemniaków w równej warstwie w naczyniu.
Posypać solą i pieprzem. Rozsypać 1/4 plastrów trufli na. Łyżka 1/4 śmietany. Powtórz jeszcze 3 razy, posypując dowolny płyn truflowy ze słoików warstwami ziemniaków.
Wlać 2 szklanki śmietany. Mocno przycisnąć ziemniaki do zagęszczenia. Naczynie przykryć folią.
Zapiekać 1 godzinę. Odkryć i piec, aż top jest brązowy, ziemniaki są miękkie, i śmietana pęcherzyki gęsto, o 20 minut dłużej.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.