Tarta Ziemniaczana Tatin
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, liści tymianku, prawdziwego syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tarta Ziemniaczana Tatin, Tarta Ziemniaczana Tatin, oraz Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Umieść arkusz ciasta francuskiego na powierzchni roboczej i wyciąć 10-calowe koło. Ustaw okrąg na przygotowanej blasze do pieczenia. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do lodówki.
Wlać syrop klonowy do zimnej 10-calowej patelni żeliwnej. Rozsypać plastry masła tu i tam na syrop klonowy następnie liści tymianku.Zaczynając od środka, ułóż cienko pokrojone krążki słodkich ziemniaków w kilka warstw nakładających się koncentrycznych okręgów tuż na syropie, maśle i tymianku. Powinieneś dostać 2 do 3 warstw. Doprawić solą i pieprzem.Wyjmij zimne surowe ciasto z lodówki. Ostrożnie ułożyć ciasto na plasterkach słodkich ziemniaków.Tuck krawędzie wokół patelni, tworząc dopasowanie.
Odsłonięte ciasto umyj jajkiem.
Piec, aż brzegi są głębokie bursztynu i ciasto jest nadmuchane i złoty, 40 do 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut.Gdy gotowy do podania, ustawić talerz serwujący, który jest większy niż patelnia do góry nogami na patelni. Używając rękawic kuchennych lub grubych ręczników kuchennych w obu rękach, trzymaj talerz i patelnię mocno przed sobą. Szybko odwróć zarówno płytę, jak i patelnię jednym pewnym ruchem, pozwalając tart spaść na talerz. Płyta będzie teraz na dole, a patelnia będzie do góry nogami. Ostrożnie wyjąć patelnię pozwalając tart osiąść w jednym kawałku na talerzu. Uważaj, ponieważ syrop będzie gorący. Kilka plasterków ziemniaków może przykleić się do dna; wystarczy wyjąć je łopatką i zastąpić je na gotowej tarcie. Efekt końcowy będzie jak tradycyjna tarta ze skórką na dole i ziemniakami na górze. Pokroić na 8 klinów i podawać na ciepło.