Tarta ze świeżymi figami i orzechami laskowymi
Świeże figi i orzechy laskowe tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Jeśli masz jajka, brązowy cukier, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych, Tarta Czekoladowo-Orzechowa, oraz Tarta Czekoladowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 177°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę tarty folią lub papierem do pergaminu i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 20 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest złoty kolor, o 10 protokół.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i zwiększ temperaturę do 191°. w misce robota kuchennego połącz orzechy laskowe, oba cukry i sól. Pulse, aż mieszanina jest piaszczysta i nie ma dużych kawałków orzechów w lewo.
Dodać jajka, masło, Frangelico, i wanilia i pulsować, aż jajka są gładkie, ale kawałki masła są nadal widoczne, o 15-20 krótkich impulsów. Zeskrobać boki robota kuchennego i pulsować dodatkowo 5 razy. Zeskrobać mieszaninę do schłodzonej skorupy tarty. Ułóż figi wycięte z boku na górze nadzienia.
Piec tartę przez 20 minut w temperaturze 191°, a następnie obrócić tartę o 90 stopni na stojaku. Obniżyć temperaturę piekarnika do325 i piec, aż figi zaczną bąbelkować i karmelizować, a nadzienie zmieni kolor na złoty brąz, około 45 dodatkowych minut, obracając ponownie w połowie.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.