Tarta Ze Śliwkami Dyniowymi
Tarta ze śliwkami dyniowymi to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, zmielony cynamon, ciasto z ciasta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, oraz Tarta Śliwkowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Rozwałkuj ciasto na 15-calową okrągłą na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta,a następnie włóż do patelni. Przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis. Złożyć zwis do wewnątrz i docisnąć do krawędzi patelni, aby ciasto stało nieco powyżej krawędzi. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Lekko nakłuć dno skorupy widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Piec tarta powłoki, aż strona jest ustawiona i krawędź jest blado złoty, 25 do 30 minut. 3 ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupę, aż spód i bok będą złote, o 15 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 30 minut.
Ubij śmietanę, purée z dyni, brązowy cukier, jajka, cynamon, imbir i sól na gładką masę.
Na blasze do pieczenia wyłożyć tartą skorupę.
Konfitury rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy tarty, a następnie wlać mieszaninę dyni na konfitury.
Piec tarta do wypełnienia jest tylko ustawić kilka centymetrów od krawędzi, ale nadal lekko chwieje się w centrum, 50 minut do 1 godziny. Schłodzić w patelni na stojaku, około 1 godziny. (Tarta będzie nadal ustawiać się, gdy ostygnie.)
Przed podaniem zdjąć część patelni.
* Tarta skorupa może być pieczona 1 dzień wcześniej i przechowywana, owinięta folią, w temperaturze pokojowej.* Tarta jest najlepsza w dniu, w którym jest pieczona, ale można ją Piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.