Tarta ze słodkich ziemniaków ze skórką z orzechów pekan
Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 219 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jedwabiste tofu, pekan, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rozjaśniony słodki placek ziemniaczany ze słodką i słoną skórką z orzechów pekan (bezglutenowy, niskowęglowodanowy!), Placek słodko-ziemniaczany z Piernikową skórką Pecan, oraz Mini tarty ze słodkich ziemniaków z Piernikową skórką i pieczoną pianką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, orzechy pekan i sól w robocie kuchennym; proces, aż orzechy pekan są drobno zmielone.
Dodać masło; pulsować 4 razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Z włączonym procesorem powoli dodawać 2 łyżki syropu przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu połączenia (nie tworzą kulki).
Wyłożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 lub 5 razy (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto na 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem, lekko pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść arkusz folii na cieście; naciśnij ciasto na dolnych i górnych stronach patelni. Wyrzucić folię. Wybić dno i boki ciasta widelcem; piec w 350 przez 15 minut lub aż lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1/2 szklanki syropu i skrobię kukurydzianą.
Umieścić mieszaninę syropu, słodkie ziemniaki, i następne 6 składników (słodki ziemniak przez gałkę muszkatołową) w robocie kuchennym; proces aż gładkie, skrobanie boków. Wymieszać łyżką do przygotowanej skorupy, równomiernie rozprowadzając.
Piec w temperaturze 350 przez 50 minut lub do zestawu. Schłodzić na stojaku z drutu.
Umieść 1/2 szklanki syropu w ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki; zdjąć z ognia. Ostudzić i skropić około 1 1/2 łyżeczki na każdej porcji.