Tarta z wątróbką i cebulą
Tarta z wątróbką i cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 477 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, cebulę, ciasto kruche i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej, oraz Wątróbka i boczek z sosem cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw włącz piekarnik na 350.Zdecyduj, jakie naczynie flan/tart chcesz użyć i odpowiednio rozwałkuj ciasto, przykryj naczynie i pracuj w rogach odciąć nadmiar i blind piec przez około 12-15 minut-tylko do momentu, gdy ciasto nie będzie już gotowe raw.In w międzyczasie podsmażamy wątróbkę po pokrojeniu na małe kawałki (lubię też wcześniej moczyć wątróbkę w mleku, a następnie odsączamy i przesiewamy mąkę doprawioną świeżym czarnym pieprzem i solą) - wątróbkę należy lekko posmarować.Po usmażeniu wątroby odstawić i przykryć-przy okazji lubię używać pół masła i pół oliwy z oliwek, ale oliwa jest taka, jaką wolisz.Wrzuć cebulę do miski z odrobiną oleju, soli i pieprzu, aby rozbić cebulę i pokryć ją - dzięki temu proces smażenia cebuli jest szybszy.Cebulę smażyć do momentu, aż się zbrązowieje-nie przypali - a następnie odstawić na jakąś kuchnię paper.In miska ubić jajka i dodać tyle mleka, aby quiche / mieszanka budyniu sezon z solą i pieprzem.Ciasto należy zrobić-wyjąć z piekarnika i przekręcić piekarnik do 375.Niektórzy lubią, aby ciasto ostygło, ale uważam, że to nie robi różnicy.
Dodaj wątrobę, aby równomiernie rozprowadzić wokół flan.Do to samo z cebulą.
Dodać mieszaninę jajek i mleka, ale nie przepełnić.
Piec w piekarniku przez 25-35 minut w zależności od piekarnika-mieszanka nie powinna się poruszać po potrząsaniu flanem.Po zakończeniu-wyjąć i albo podawać od razu, albo ostudzić i podawać na zimno-Lubię oba.Jeśli chcesz podać go z sosem lub czymś, myślę, że sos Cumberland będzie działać dobrze.Pasuje do dobrego czerwonego wina.