Tarta z twarogiem Yorkshire
Tarta z twarogiem Yorkshire wymaga mniej więcej 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Mieszanka mąki, masła, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 254 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Z Twarogiem Cytrynowym, Tarta Z Twarogiem Jeżyn, oraz Tarta Melasowa Z Twarogiem Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób twaróg poprzedniej nocy.
Podgrzać mleko na dużej patelni. Jak chodzi o delikatne gotowanie na wolnym ogniu, dodać sok z cytryny. Włącz ciepło do niskiego poziomu i delikatnie wymieszaj podczas tworzenia się twarogu. Nie mieszaj zbyt szybko, bo rozbijesz twaróg. Gdy mieszanina przypomina wodnistą ciecz z kremowymi grudkami, wyjmij patelnię z ognia i pozostaw twaróg do ostygnięcia w serwatce.
Odsącz twaróg przez noc przez czysty ręcznik i zachowaj serwatkę do robienia bułeczek, tak jak maślanka.
Aby zrobić ciasto, mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i szczyptę soli wymieszać w robocie kuchennym, aż masło będzie prawie wszystkie razem pozostawić kilka małych grudek masła, aby rozjaśnić ciasto. Wymieszać suchą mieszankę na powierzchni roboczej i zrobić studnię w środku.
Dodaj trochę zimnej wody, aby uzyskać gładkie, ale nie lepkie ciasto. Gdy tylko mieszanina się połączy, bardzo lekko ugniataj, zawiń w folię spożywczą i schłodź przez co najmniej 20 minut. Może być sporządzony do 2 dni wcześniej i schłodzony.
Aby zakończyć nadzienie, ubić masło i cukier do miękkości, a następnie dodać jajko, trochę na raz.
Dodać twaróg do mieszaniny i lekko ubijać, aby rozbić duże grudki. Po wymieszaniu dodać porzeczki.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować na wysmarowane 20cm płytkie naczynie na ciasto lub blachę.
Rozłóż na mieszance twarogu i piec przez 35-40 minut, aż rumiane i ciasto jest gotowane. Pozostawić do ostygnięcia, następnie pokroić w plasterki i podawać samodzielnie lub z mżawką śmietany.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.