Tarta z rzepy, ziemniaków i musztardy
Rzepa, ziemniaki & musztarda gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 380 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnej śmietany, musztardy dijon, ziemniaków i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Tarka z ziemniaków i rzepy, Tarka z ziemniaków i rzepy, oraz Eastham Rzepa-Placek Ziemniaczany są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Napełnij rondel 500 ml wody, mlekiem, dobrą szczyptą soli i mielonym czarnym pieprzem, a następnie zagotuj.
Dodać rzepy i ziemniaki i gotować przez 2 min. Odcedzić, dobrze osuszyć i osuszyć.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło do pieczenia naczynia i natrzeć boki czosnkiem, aby tylko dodać nutę smaku.
Śmietanę i musztardę wymieszać w dużej misce, dodać ziemniaki i rzepy, wymieszać aż dobrze pokryte i sezon naprawdę dobrze.
Warstwa do naczynia do pieczenia, spłaszczając górny poziom. Można zmontować i schłodzić dzień wcześniej.
Piec przez 30-40 minut lub do złotego koloru, a rzepa i ziemniaki są gotowane przez kratkę ostrym nożem.