Tarta z rukolą, łososiem i porem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Jeśli $1.94 za porcję spadki w budżecie, rukola, łosoś i tarta por może być super bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Serious Eats ma 75 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, sok z cytryny z 1 cytryny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta z arugulanem i porem, Tarta z wędzonym łososiem, rukolą i kozim serem, oraz Frittata z szynką i porem z rukolą.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 425 [°].
Roll nasze ciasto skorupa i umieścić w 12 calowy tart patelni. Przyciąć krawędzie. Przekłuć ciasto widelcem.
Przenieść do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Gdy gotowy do pieczenia, umieścić na obramowanej blachy do pieczenia i piec na złoty, o 15 protokół.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu aż do stopienia.
Dodać por i gotować, mieszając często, aż por będzie miękki, o 4 protokół. Z grubsza posiekać połowę rukoli i dodać do patelni. Gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść zawartość do dużej miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić do ostygnięcia.
Ubij śmietanę, jajka i 1/2 łyżeczki soli. Mieszankę porów rozsypać na dnie tarty, a następnie kawałki łososia.
Wlać śmietanę i umieścić tartę z powrotem na blasze do pieczenia w piekarniku. Gotować, aż mieszanina śmietany jest ustawiony i łosoś jest gotowane, o 20 protokół.
Pozostałą rukolę wymieszać z oliwą z oliwek i octem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić tartę do ostygnięcia przez 15 minut, a następnie podawać tartę z ubraną rukolą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.