Tarta z ricottą, szynką i cebulką
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, ser ricotta, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tarta Fetan i Scallion, Tarta Ze Szparagami I Cebulką, oraz Tarta Z Pieczarkami, Szpinakiem I Cebulką.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia na górnej półce piekarnika; rozgrzej do 425 stopni. 1 łyżką masła posmarować 9-calową, karbowaną patelnię tartą. Wyłożyć patelnię z ciasta do pizzy, ostrożnie dociskając ją do boków; przyciąć nadmiar ciasta.
Ricottę, śmietanę i jajko ubić w średniej misce. Mielenie tyle Zielona scallion tops zrobić 2 łyżki; dodać do mieszaniny ricotta wraz z pietruszką i koperkiem. Doprawić pieprzem. Pokrój Pozostałe szalotki na 1/2-do 1/4-calowe kawałki.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać pokrojone szalotki i 2 łyżki wody; gotować, aż szalotki są miękkie i zacząć skwierczeć, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać szynkę.
Rozłóż wszystkie, z wyjątkiem kilku łyżek mieszanki scallion na przygotowanej skorupie.
Wlać mieszaninę ricotta, a następnie rozrzucić pozostałą mieszaninę scallion na wierzchu.
Piec tartę na rozgrzanej blasze do pieczenia przez 20 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złota i nadzienie zostanie ustawione. Pozostaw na patelni przez 5 minut, a następnie usuń i pokrój.
Zdjęcia Antonis Achilleos