Tarta Z Pigwy Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z pigwy do góry nogami. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 356 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9 i kosztuje $3.42 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, miodu, ciasta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tarta Z Pigwą I Jabłkiem, Tarta z kruszonką z pigwy, oraz Tarta pigwowa z polewą karmelową z orzechów sosny.
Instrukcje
Roztopić masło w 10-calowej żeliwnej lub dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Wymieszać 3 łyżki cukru; zdjąć z ognia. Ułóż plastry pigwy spokelike na wierzchu mieszanki masła, pracując od środka patelni do krawędzi.
Połączyć 1 łyżkę cukru, miodu i soku, dobrze mieszając trzepaczką.
Mieszankę rozpuścić równomiernie na plastrach pigwy. Przykryć patelnię folią; gotować na średnim ogniu 30 minut.
Zdejmij patelnię z ognia; ostrożnie usuń folię. Fajne 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; umieść na mieszaninie pigwy. Tuck krawędzi skorupy na boki patelni.
Wytnij 2 małe szczeliny na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane.
Umieść talerz do góry nogami na patelni i odwróć na talerz.