Tarta Z Pieczonym Jabłkiem

Tarta Z Pieczonym Jabłkiem
Zapiekana tarta z jabłkami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 12g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać migdały, cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby krem: pracując w średniej misce z trzepaczką, ubij masło i cukier razem przez minutę, aż cukier się rozpuści i masło wybieli trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Ubić migdały, następnie jajko, ubijając, aż mieszanina zostanie zmieszana. Na koniec ubijamy śmietanę i Calvados. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce aż potrzebne. (Krem można przechowywać w lodówce do 3 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
MigdałyMigdały
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Aby jabłka: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177° (180C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokrój 4 jabłka na pół i pokrój każdą połowę na trzecie. Pozostałe 2 jabłka zetrzeć na grubej stronie tarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
5
Rozpuścić 1 łyżkę masła i 1 łyżkę cukru na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać starte jabłka i gotować, mieszając, aż będą złote, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Dodaj pozostałe 6 łyżek (85 gramów) masła i resztę cukru do patelni, a gdy masło będzie bulgotać, Wrzuć plasterki jabłka. Gotować jabłka, często mieszając, aż będą lekko karmelizowane, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlać Calvados, wyłączyć ciepło i ostrożnie dotknąć zapałki do płynu. Kiedy płomienie gasną, wyciągnij patelnię z pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
9
Przenieść plasterki jabłka na patelni do pieczenia (Lub zachować je na patelni, jeśli jest żaroodporne) i piec 20 protokół, lub aż są one prawie gotowane przez. Ostudzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Aby zmontować tartę: umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177° (180C). Linia obramowane blachy do pieczenia z pergaminem i umieścić skorupę tart na arkuszu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Łyżka krem migdałowy równomiernie do skorupy. Top z pieczonych jabłek, układając je atrakcyjnie w jednej warstwie. Sprawdź starte jabłkajeśli są mokre, naciśnij je między dłońmi lub między ręcznikami papierowymi. Puch się starte jabłka palcami lub widelcem i ułóż je na plasterkach jabłek, pozostawiając gołą granicę cala (2,5 cm) lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
KremKrem
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Piec tartę przez 40 do 50 minut, lub aż krem migdałowy ma nadmuchane i jabłka są pięknie rumiane. Schłodzić tartę na stojaku; unmold i podawać, gdy jest tylko ciepła lub w temperaturze pokojowej. Tarta obficie obsypać cukrem cukierniczym tuż przed wyniesieniem jej na stół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MigdałyMigdały
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn