Tarta Z Pieczonym Jabłkiem
Zapiekana tarta z jabłkami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 12g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać migdały, cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby krem: pracując w średniej misce z trzepaczką, ubij masło i cukier razem przez minutę, aż cukier się rozpuści i masło wybieli trochę.
Ubić migdały, następnie jajko, ubijając, aż mieszanina zostanie zmieszana. Na koniec ubijamy śmietanę i Calvados. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce aż potrzebne. (Krem można przechowywać w lodówce do 3 dni.)
Aby jabłka: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 177° (180C).
Pokrój 4 jabłka na pół i pokrój każdą połowę na trzecie. Pozostałe 2 jabłka zetrzeć na grubej stronie tarki.
Rozpuścić 1 łyżkę masła i 1 łyżkę cukru na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać starte jabłka i gotować, mieszając, aż będą złote, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka na talerz.
Dodaj pozostałe 6 łyżek (85 gramów) masła i resztę cukru do patelni, a gdy masło będzie bulgotać, Wrzuć plasterki jabłka. Gotować jabłka, często mieszając, aż będą lekko karmelizowane, 5 do 7 minut.
Wlać Calvados, wyłączyć ciepło i ostrożnie dotknąć zapałki do płynu. Kiedy płomienie gasną, wyciągnij patelnię z pieca.
Przenieść plasterki jabłka na patelni do pieczenia (Lub zachować je na patelni, jeśli jest żaroodporne) i piec 20 protokół, lub aż są one prawie gotowane przez. Ostudzić przez 30 minut.
Aby zmontować tartę: umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177° (180C). Linia obramowane blachy do pieczenia z pergaminem i umieścić skorupę tart na arkuszu.
Łyżka krem migdałowy równomiernie do skorupy. Top z pieczonych jabłek, układając je atrakcyjnie w jednej warstwie. Sprawdź starte jabłkajeśli są mokre, naciśnij je między dłońmi lub między ręcznikami papierowymi. Puch się starte jabłka palcami lub widelcem i ułóż je na plasterkach jabłek, pozostawiając gołą granicę cala (2,5 cm) lub tak.
Piec tartę przez 40 do 50 minut, lub aż krem migdałowy ma nadmuchane i jabłka są pięknie rumiane. Schłodzić tartę na stojaku; unmold i podawać, gdy jest tylko ciepła lub w temperaturze pokojowej. Tarta obficie obsypać cukrem cukierniczym tuż przed wyniesieniem jej na stół.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;