Tarta Z Orzechów Makadamia
Need a deser wegetariański? Tarta z orzechami makadamia może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, brązowy cukier, rum i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Makadamia-Ananasem, Tarta Kokosowa Z Makadamia, oraz Tarta z orzechów limonkowo-Makadamia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym wir mąki, 2 łyżki. brązowy cukier i 1/4 łyżeczki. sól.
Dodać zimne masło i pulsować, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Dodać żółtko i pulse połączyć.
Dodaj 2 do 3 łyżek. woda z lodem, pulsująca, aż mieszanina zacznie się łączyć w kulkę.
Naciśnij ciasto do dołu i do góry strony 9-in. okrągła patelnia z 1-w. boki. Nakłuć dno tarty widelcem i schłodzić w zamrażarce 15 minut.
Piec skorupę, aż średni złoty kolor, 15 do 25 protokół, i wyjąć z piekarnika (pozostawić piekarnik na).
W międzyczasie, w stojącym mikserze elektrycznym na dużej prędkości, ubić całe jajko, pozostałe 1/2 szklanki brązowego cukru i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do bladego i wstążki, 7 do 10 minut. Ubić w roztopionym maśle, syropie kukurydzianym i rumie.
Wlać mieszaninę cukru do tartej skorupki i posypać orzechami macadamia.
Piec tarta, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Cool tarta na stojaku drucianym co najmniej 1 godzinę.
Pokroić w kliny i podawać z lodami waniliowymi lub imbirowymi, jeśli chcesz.