Tarta z oliwką i karmelizowaną cebulą
Tarta z oliwą i karmelizowaną cebulą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 241 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sardelę, tymianek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Karmelizowana Pizza Z Cebulą I Oliwkami, Karmelizowana Pizza Z Cebulą I Zielonymi Oliwkami, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki wody. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 szklanki mąki i kolejne 5 składników (przez 1/2 łyżeczki drobno posiekanego rozmarynu), mieszając do dobrze wymieszanego.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Uformuj ciasto w prostokąt o wymiarach 15 x 13 cali na blasze pokrytej sprayem do gotowania i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Aby przygotować nadzienie, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, 1 łyżeczkę tymianku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i czosnek. Przykryć i gotować 15 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu. Odkryć; zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż cebula są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pomidora; gotować 15 minut lub aż mieszanina jest prawie sucha. Wymieszać z oliwkami i anchois.
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Piec w 400 przez 35 minut lub aż skorupa będzie chrupiąca.
Posypać serem i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.