Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine

Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z malinami i Nugatyną lub Tarte Litchis framboises Nugatine. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, puree z malin, mielone migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugatyna Francuska, Sorbet De Fraises Et De Framboises-Truskawkowo-Malinowy, oraz No Churn Lychee And Raspberry Swirl Ice Cream Best Lick! 200 dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 (8,5 cala) patelnia do tarty;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2
Mąkę przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj zimne kostki masła i natrzyj na mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Dodać cukier puder, zmielone migdały i ubite jajko. * Zagnieść ciasto piętą dłoni, zebrać w kulkę. Spłaszczyć ciasto, przykryć folią i odstawić na dno lodówki.**
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Posmarować tartym pierścieniem, ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wyjąć ciasto z folii, pokroić na 2 kawałki i zarezerwować 1 sztukę do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Rozwałkuj ciasto tak cienkie, jak to możliwe, powinno być o 1 1/4 cala (3 cm) większe niż pierścień tart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i wsuń je do pierścienia do ciasta, wciśnij ciasto do podstawy pierścienia do ciasta i do góry po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
9
Rozwałkuj wałek na krawędziach pierścienia tart, mocno naciskając, aby usunąć nadmiar ciasta. Podstawkę do ciasta na słodko doprawić widelcem. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
10
Zmiękczone masło ubić trzepaczką z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
11
Dodać zmielone migdały i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
12
Dodać jajko i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
13
Przełożyć do woreczka z ciastem i zarezerwować w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
14
Wskazane jest ułożenie pierścienia tarty z pergaminem i suszoną fasolą (ciężarki do ciast), częściowo na ślepo piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Usuń pergamin i suszoną fasolę. Nałóż warstwę kremu migdałowego na podstawę częściowo ślepej zapiekanej skorupki tartej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F, zwróć tartę, aby piec przez 10 minut, krem migdałowy powinien być po prostu ustawiony. Odkroić tartę i pozostawić do ostygnięcia. Nie wyłączaj piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Nugatyna z nasion sezamu: doprowadzić do wrzenia glukozy, cukru i śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Syrop GlukozowySyrop Glukozowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
17
Wlać na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, posypać sezamem i piec w nagrzanym piekarniku 325 stopni F przez 10 do 20 minut lub do złotego koloru. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia, rozbić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Puree z malin podgrzej w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MalinPuree Z Malin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Skrobię ziemniaczaną połączyć z cukrem i dodać do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Ubić i doprowadzić do wrzenia. ***
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Zdjąć z ognia, dodać zmiękczone liście żelatyny i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Arkuszoważelatyna Arkuszowa
5
Przenieść do torebki z ciastem; nie pozostawić do Ustawienia (po wystygnięciu żelatyna szybko się ustawi).;
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1
Nałożyć warstwę kremowej maliny na chłodny krem migdałowy, aby wypełnić tartę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2
Liczi osuszyć na papierowych ręcznikach. Na kremie malinowym ułożyć liczi i maliny i udekorować odłamkami nugatyny z nasion sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
LicziLiczi
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Riesling
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn