Tarta z maliną i Nugatyną lub Tarte Litchis Framboises Nugatine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z malinami i Nugatyną lub Tarte Litchis framboises Nugatine. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, puree z malin, mielone migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Nugatyna Francuska, Sorbet De Fraises Et De Framboises-Truskawkowo-Malinowy, oraz No Churn Lychee And Raspberry Swirl Ice Cream Best Lick! 200 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 1 (8,5 cala) patelnia do tarty;
Mąkę przesiać do dużej miski.
Dodaj zimne kostki masła i natrzyj na mąkę.
Dodać cukier puder, zmielone migdały i ubite jajko. * Zagnieść ciasto piętą dłoni, zebrać w kulkę. Spłaszczyć ciasto, przykryć folią i odstawić na dno lodówki.**
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmarować tartym pierścieniem, ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wyjąć ciasto z folii, pokroić na 2 kawałki i zarezerwować 1 sztukę do innego użycia.
Rozwałkuj ciasto tak cienkie, jak to możliwe, powinno być o 1 1/4 cala (3 cm) większe niż pierścień tart.
Rozwałkuj ciasto wokół wałka do ciasta i wsuń je do pierścienia do ciasta, wciśnij ciasto do podstawy pierścienia do ciasta i do góry po bokach.
Rozwałkuj wałek na krawędziach pierścienia tart, mocno naciskając, aby usunąć nadmiar ciasta. Podstawkę do ciasta na słodko doprawić widelcem. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Zmiękczone masło ubić trzepaczką z cukrem.
Dodać zmielone migdały i dobrze wymieszać.
Dodać jajko i ubić do połączenia.
Przełożyć do woreczka z ciastem i zarezerwować w lodówce.
Wskazane jest ułożenie pierścienia tarty z pergaminem i suszoną fasolą (ciężarki do ciast), częściowo na ślepo piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Usuń pergamin i suszoną fasolę. Nałóż warstwę kremu migdałowego na podstawę częściowo ślepej zapiekanej skorupki tartej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F, zwróć tartę, aby piec przez 10 minut, krem migdałowy powinien być po prostu ustawiony. Odkroić tartę i pozostawić do ostygnięcia. Nie wyłączaj piekarnika.
Nugatyna z nasion sezamu: doprowadzić do wrzenia glukozy, cukru i śmietany.
Wlać na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, posypać sezamem i piec w nagrzanym piekarniku 325 stopni F przez 10 do 20 minut lub do złotego koloru. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia, rozbić na kawałki.
Puree z malin podgrzej w małym rondlu.
Skrobię ziemniaczaną połączyć z cukrem i dodać do rondla.
Ubić i doprowadzić do wrzenia. ***
Zdjąć z ognia, dodać zmiękczone liście żelatyny i wymieszać do połączenia.
Przenieść do torebki z ciastem; nie pozostawić do Ustawienia (po wystygnięciu żelatyna szybko się ustawi).;
Nałożyć warstwę kremowej maliny na chłodny krem migdałowy, aby wypełnić tartę.
Liczi osuszyć na papierowych ręcznikach. Na kremie malinowym ułożyć liczi i maliny i udekorować odłamkami nugatyny z nasion sezamu.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.