Tarta z kozim serem ziemniaczanym z sałatką pomidorową
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 433 kalorie, 10g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, masło, grubo półtłusty kozi ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta z pomidorami i kozim serem, Tarta z pomidorami i kozim serem, oraz Tarta pomidorowa z Pesto i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Kwiat trzepaczki. Gotować 30 sekund, stale ubijając.
Ubić w mleku i gałce muszkatołowej. Gotować na wolnym ogniu, aż sęk zgęstnieje i dojdzie do wrzenia, 1 do 2 minut. Doprawić do smaku salt.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Pressplastic owinąć na powierzchnię i schłodzić.
Rozgrzać tłuszcz z kurczaka w dużym piekarniku na średnim ogniu.
Dodać cebulę, posypać solą. Smażyć, aż cebulaświatło złociste, o 14 protokół. Wymieszać z gałązką tymianku, doprawić masłem.
Umieść patelnię w piekarniku; piec, aż onionsare ciemny złoty, często mieszając, o 30minutes.
Cebulę przełożyć do miski; odcedzić liście i gałązkę tymianku. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Cover; chill.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem pergaminowym. Namoczyć plastry ziemniaków w dużej misce zimnej wody 15 minut.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do ciężkiego medium skilletto osiągnąć głębokość 3/4 cala.
Umieść na średnim ogrzaniu; podłącz termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej do 163°. pracując partiami, dodaj ziemniaki do oleju i gotuj tylko do zmięknieniale Nie brązowy, o 2 minuty na partię.Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść plastry ziemniaczaneaby przygotować blachę do pieczenia w jednej warstwii posypać solą i pieprzem.
Szczotka wewnątrz czterech tartanów o średnicy 4 cali z roztopionym masłem. Linia każda patelnia zoferlapping plastry ziemniaków. Spód każdej skórki ziemniaczanej przykryć 1/4 cebuli; posypać posiekanym tymiankiem.
Rozłóż 1 generoustablespoon bechamel over.
Posypać każdą łyżką koziego sera.
Tarty umieścić na małej blasze do pieczenia.
Bakeuntil napełniania ogrzewa się przez i ziemniakocrust Brązy, 18 do 20 minut.
Posypać pozostałym kozim serem.
Push up Pan bottoms, uwalniając tarty.Układaj tarty na talerzach. Pamiątka Po Łyżce
Sałatka pomidorowa obok i podawać.
Świeże liście laurowe są dostępne z innymi świeżymi ziołami w sekcji produktów większości supermarketów.Mleko kozie jest sprzedawane w wielu supermarketach i w sklepach z naturalną żywnością.