Tarta z kozim serem, dymką i orzechami laskowymi
Przepis kozi ser, dymka i tarta z orzechów laskowych mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.04 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka blanszowanych orzechów laskowych, koziego sera bez skórki, tłustej dymki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Wiosenna tarta z warzywami i kozim serem, Cebula dymka i kozi ser chleb budyń, oraz Ser kozi, cebula dymka i pietruszka suflety.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, a następnie podgrzej do 200C / 180C wentylator / Gaz
Posmaruj filo 2 łyżkami oleju i użyj do ułożenia okrągłej, luźnej puszki o średnicy 23 cm.
Warstw arkuszy pod różnymi kątami, tak aby podstawa i boki były dobrze przykryte i pozostawić ciasto na zasłony po bokach.
Na patelnię włożyć 1 łyżeczkę więcej oleju, dodać dymkę, czosnek i trochę przypraw, a następnie smażyć przez kilka minut, aby zmięknąć.
Ubić razem musztardę, crme frache i jajka. Sezon dobrze. Połowę mieszanki dymki i połowę koziego sera rozsypać na bazie ciasta, zalać mieszanką jajek i polać pozostałym serem i dymką.
Posypać orzechami laskowymi, następnie złożyć zwisające ciasto i posmarować pozostałym olejem.
Piec tartę na rozgrzanej blasze przez 25-30 minut, aż nadzienie się ułoży i ciasto będzie złote. Ostrożnie wyjąć z puszki przed krojeniem.