Tarta z kalafiorem i karmelizowaną cebulą
Kalafior i karmelizowana cebula tarta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 457 kalorii, 14g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, skórki z ciasta, sera gruyère i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać schłodzoną skorupę ciasta, możesz podążać za tym daniem głównym z {} Patriotyczne Placki Truskawkowe jako deser. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta Z Kalafiorem I Karmelizowaną Cebulą, Karmelizowana Tarta Cebulowa, oraz Karmelizowana Tarta Z Czerwoną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 218°. Wrzuć kalafior z 1 łyżką oliwy z oliwek w dużej misce.
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia, odstępy od siebie.
Posypać solą i pieprzem. Piecz 15 minut; przekręć różyczki. Kontynuuj pieczenie do miękkości, o 25 minut dłużej. Chłodny kalafior, następnie cienko pokroić.
Skropić olejem truflowym; wrzucić. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Naciśnij ciasto skorupa na dole i w górę strony 9-calowy Średnica tart pan z wyjmowanym dnem. Ciasto wyłożyć folią; wypełnić ciężarami ciasta.
Usunąć folię i ciężarki ciasto; piec, aż skorupa jest złoty, o 5 protokół, naciskając skorupę z tyłu widelca, jeśli tworzą pęcherzyki. Fajne ciasto. Utrzymuj temperaturę pieca.
Ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, posypać solą i pieprzem. Gotować, aż cebula będzie głęboki złoty kolor, mieszając od czasu do czasu, o 40 protokół. Lekko schłodzić. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać skorupę w temperaturze pokojowej. Przykryć i schłodzić kalafior i cebulę osobno.
Spód i boki Skórki posmarować musztardą.
Rozłóż cebulę w skórce. Ułóż kalafior równomiernie. Ustaw tartę na obramowanej blasze do pieczenia.
W średniej misce ubijamy jajka i kolejne 4 składniki. Wymieszaj Gruyère ' a.
Wlać mieszaninę na wypełnienie patelni tartej; posypać parmezanem.
Piec, aż tarta będzie złoty i środek jest ustawiony, około 40 minut.
Przełożyć do stojaka; schłodzić 15 minut przed podaniem.