Tarta z jabłkami i granatami Tartin

Tarta z jabłkami i granatami Tartin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać jabłko i granat Tartin tartin spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 477 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, zmielone ziele angielskie, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Łatwa tarta z jabłkami, gruszkami i granatami, Krwawa Pomarańcza Karmelizowana Tarte Tartin, oraz Tarta Czekoladowo-Granatowa Bez Pieczenia.

Instrukcje

1
Zmiksuj pierwsze 3 składniki w procesorze 5 sekund.
2
Dodać schłodzone masło i zmiksować, aż powstanie gruba Mączka.
3
Addcrème fraîche. Zmiksować, włączając / wyłączając, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto do kulki; spłaszczyć na dysku. Wrap; chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do okrągłej średnicy 11 cali. Wsuń na arkusz bez oprawek, przykryj i schłodź, aż będziesz gotowy do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
1
Gotować sok z granatów w dużym rondlu aż do zmniejszenia toscant 1 szklanka syropu, o 15 minutes.DO AHEAD: Syrop z granatów może byćprzez 1 dzień naprzód. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozprowadzić pokój-temperaturebutter równomiernie na dole iw górę boki Heavy medium piekarnik dowód patelni (10 inchesacross góry; 8 cali na dole; 21 / 4inches Głębokie).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
4
Posypać cukier równomiernie overbutter. Gotować na średnim ogniu bezp. aż mieszanina pęcherzyków na całym, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
5
Zdjąć z ognia. Standapple quarters on 1 end around edge ofskillet, Learning 1 cut edge against pan side and fitting snugly. Stań tyle jabłek w środku, ile będzie pasować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posyp jabłka wszystkimpice i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SólSól
7
Jabłka gotować na średnim ogniu bez mieszania, aż grube, Głębokie-ambersyrup bąbelki się, dodając wszelkie resztki apples jak przestrzeń pozwala (jabłka skurczy się, gdy gotują), o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Wlać 1 / 4Cup syrop granat nad (mieszanina willbubble). Gotować, aż soki zgęstnieją ponownie, 4 do 5 minut (syrop będzie głęboki bursztyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
SyropSyrop
9
Zdjąć z ognia.
10
Używając szpatułki, naciśnij jabłka łagodniecentrum, a następnie w dół do zagęszczenia. Slidecrust nad jabłkami. Naciśnij crust down around apples na krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
11
Wytnij 4 szczeliny w górę, aby uciec z pary.
12
Piec tarta, aż skórka będzie brązowa ijuice na krawędzi są grube i ciemny szkarłat incolor, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć patelnię z naczynia; odstawić na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść duży talerz na patelni. Usingoven rękawice i trzymając płytę i patelnifirly razem, odwrócić tartę na talerzu.Ostrożnie podnieś patelnię. Zwróć wszelkie applesto tart, który może utknąć w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Letcool co najmniej 15 minut.
16
Serwuj tarte
17
Tatin ciepły lub w temperaturze pokojowej z lodami Vanilla i mżawką pozostałego syropu z granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SyropSyrop
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn