Tarta z jabłkami i Calvados
Need a deser wegetariański? Jabłko i Calvados tarta może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, sok z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wieprzowina z jabłkami, Calvados i jabłecznikiem, Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados, oraz Koktajl Normand Fizz / Jabłko Imbir Calvados dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na szorstką okrągłą 16-calową (grubość 1/8 cala), a następnie przenieś ostrożnie do dużej blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Luźno złożyć brzeg ciasta, gdzie trzeba zmieścić się na blasze do pieczenia, następnie schłodzić, przykryć luźno folią, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Gdy ciasto schładza, obrać i osuszyć jabłka, a następnie pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala. Wrzucić plastry z sokiem z cytryny i 1/3 szklanki cukru granulowanego.
Umieść blachę do pieczenia z ciastem na powierzchni roboczej i rozwiń krawędzie, aby ciasto było płaskie.
Sos jabłkowy rozłożyć na cieście, pozostawiając 2-centymetrową granicę, a sos polać pokrojonymi w plasterki jabłkami. Zagnieść brzegi ciasta nad nadzieniem, częściowo pokrywając jabłka (środek nie będzie pokryty) i plisowanie ciasta w razie potrzeby. Jabłka posmarować masłem, następnie lekko posmarować brzeg ciasta wodą i posypać pozostałą 1/2 łyżki cukru granulowanego.
Piec galette w środku piekarnika, aż ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie, 40 do 45 minut.
Podczas pieczenia galette, roztopić galaretkę jabłkową w bardzo małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając.
Przesuń pieczone galette na pergaminie na stojaku, a następnie szczotkować roztopioną galaretką i ostudzić galette do temperatury ciepłej lub pokojowej.
Śmietanę i cukier utrzeć w misce mikserem elektrycznym, aż śmietana utrzyma miękkie szczyty, a następnie ubić w Calvados.
Podawać galette z dollops kremu Calvados.
* Galette mogą być wykonane 8 godzin przed i przechowywane w temperaturze pokojowej.