Tarta z jabłkami i Calvados

Tarta z jabłkami i Calvados
Need a deser wegetariański? Jabłko i Calvados tarta może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, sok z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wieprzowina z jabłkami, Calvados i jabłecznikiem, Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados, oraz Koktajl Normand Fizz / Jabłko Imbir Calvados dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na szorstką okrągłą 16-calową (grubość 1/8 cala), a następnie przenieś ostrożnie do dużej blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Luźno złożyć brzeg ciasta, gdzie trzeba zmieścić się na blasze do pieczenia, następnie schłodzić, przykryć luźno folią, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Gdy ciasto schładza, obrać i osuszyć jabłka, a następnie pokroić w plasterki o grubości 1/8 cala. Wrzucić plastry z sokiem z cytryny i 1/3 szklanki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4
Umieść blachę do pieczenia z ciastem na powierzchni roboczej i rozwiń krawędzie, aby ciasto było płaskie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Sos jabłkowy rozłożyć na cieście, pozostawiając 2-centymetrową granicę, a sos polać pokrojonymi w plasterki jabłkami. Zagnieść brzegi ciasta nad nadzieniem, częściowo pokrywając jabłka (środek nie będzie pokryty) i plisowanie ciasta w razie potrzeby. Jabłka posmarować masłem, następnie lekko posmarować brzeg ciasta wodą i posypać pozostałą 1/2 łyżki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
SOSSOS
CiastoCiasto
WodaWoda
6
Piec galette w środku piekarnika, aż ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podczas pieczenia galette, roztopić galaretkę jabłkową w bardzo małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka JabłkowaGalaretka Jabłkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Przesuń pieczone galette na pergaminie na stojaku, a następnie szczotkować roztopioną galaretką i ostudzić galette do temperatury ciepłej lub pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
9
Śmietanę i cukier utrzeć w misce mikserem elektrycznym, aż śmietana utrzyma miękkie szczyty, a następnie ubić w Calvados.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CalvadosCalvados
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Podawać galette z dollops kremu Calvados.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
KremKrem
1
* Galette mogą być wykonane 8 godzin przed i przechowywane w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn