Tarta z grzybami po lotaryńsku
Mushroom Quiche Lorraine wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 1,12 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 380 kalorii , 15 g białka i 28 g tłuszczu . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup pół na pół śmietanę, paski bekonu, surowe ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 39% , to danie nie jest takie wspaniałe. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Classic Custard Quiche Lorraine , Caramelised Onion and Mushroom Quiche i Leek and Mushroom Quiche .
Instrukcje
Przykryj ciasto francuskie podwójną warstwą grubej folii aluminiowej.
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Zdejmij folię i piecz jeszcze 5 minut.
Wyjmij z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 375°.
Tymczasem na małej patelni podsmaż pieczarki i cebulę na maśle, aż będą miękkie. W dużej misce ubij jajka, śmietanę i pieprz. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż pieczarki i cebulę do mieszanki jajecznej. Wymieszaj z serem i boczkiem.
Wlać do ciasta. Przykryć brzegi luźno folią.
Piecz przez 30–35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka ciasta będzie czysty.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.