Tarta z grzybami i Gruyère ze świeżą sałatką ziołową
Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście pietruszki, crème fraîche, ser gruyère i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tarta Grzybowa Z Sałatką Ziołową, Tarta z grzybami i gruyère, oraz Budyń chlebowy z dzikimi grzybami z kiełbasą i Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Puree ricotta w procesorze, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
2
Dodaj 1 żółtko i 2 łyżeczki oleju i zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Olej Do Smażenia
3
Przenieść mieszaninę ricotta do miski; złożyć w crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać grzyby i podsmażyć 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
6
Wymieszać z tymiankiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Tymianek
7
Dodać masło i podsmażyć, aż grzyby będą miękkie, o 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
8
Wymieszać w zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta o wymiarach 13x9 cali. Używając ostrego noża i zaczynając 1/4 cala od krawędzi, Wytnij linię punktacji na całym obwodzie ciasta, przecinając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
11
Szczotka 1/4 cala granicy ciasta z glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Glazura
12
Przełożyć ciasto na grubą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
13
Rozprowadzić mieszaninę ricotta na cieście, wewnątrz granicy. Na wierzchu połowa grzybów, połowa Gruyère, potem pozostałe grzyby i Gruyère.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Gruyere
Ser Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ciasto
14
Piec tarta, aż ciasto będzie złote i Gruyère topnieje, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruyere
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Wrzucić zioła z olejem i sokiem z cytryny w małej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Zioła
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego