Tarta z groszkiem i dymką
Groch & spring onion tarta może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, groszek, dymka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Dymka, Tarta ze szparagami i dymką, oraz Tarta z kozim serem, dymką i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz 6.To zrobić ciasto, przewracać mąkę ibutter do robota kuchennego, i pulseuntil mieszaniny przypomina finebreadcrumbs.
Dodaj ser iPulse połączyć.
Dodać 2-3 łyżki zimnej wody i wymieszać z twardym ciastem.Wyłożyć ciasto na lekko parzoną powierzchnię i krótko zagnieść.
Rozwałkuj i wyłóż prostokątną puszkę o wymiarach 30 x 20 cm (lub okrągłą puszkę o wymiarach 26 cm) – nie ma potrzeby przycinania krawędzi ciasta. Schłodzić przez 15 minut, a następnie wyłożyć pergaminem do pieczenia, wypełnić fasolą i piec na ślepo przez 10 minut.
Usuń pergamin i fasolę, ibake przez kolejne 10 minut, aż biscuitybrown biscuitybrown. Przycinaj nadmiar ciasta małym ostrym nożem.Zmniejsz piekarnik do 180C / 160C wentylator / gaz 4.Roztopić masło na patelni, dodać cebulę i delikatnie smażyć przez kilka minut, aż zmięknie.
Dodać groszek, doprawić i gotować delikatnie mieszając, przez kolejne 5 min.Wrzuć do malaksera z mlekiem i przecier.Jajka ubić w dużej misce, następnie ułożyć w Creme fraîche, gałce muszkatołowej, połowie sera, przecieru grochowego i posmarować.
Wlać do ciasta i posypać pozostałym serem.
Piec przez 25-35 min, aż nadzienie będzie lekko zarumienione.