Tarta Z Figami Waniliowymi Pistacjowymi
Need a deser wegetariański? Tarta z figami waniliowymi pistacjowymi może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 402 kalorie, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać masło, białko, jajko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta morelowo-pistacjowa, Tarta Truskawkowo-Pistacjowa, oraz Tarta Cytrynowo-Pistacjowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spray cztery patelnie 3 3/4 cala (9,5 centymetra) z natryskiem do gotowania.
W robocie kuchennym przetwarzaj orzechy i fasolę wanilii do delikatnej konsystencji. Mąkę przesiać razem z cukrem cukierniczym i dodać do orzechów; połączyć.
Dodaj jajko, białko, masło, brandy i skórkę z cytryny. Puls do połączenia. Pokrój 6 fig w grube plastry o grubości 3/4 cala (2 centymetry) i wymieszaj z cieście. Podziel ciasto na patelnie.
Pozostałe figi pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cieście w każdej patelni.
Piec, aż tarty są ustawione i złocisty brązowy, o 40 protokół. Po wystygnięciu posypać dodatkowym cukrem cukierniczym.