Tarta z dżemem malinowym z kruszonką migdałową
Tarta z dżemem malinowym z kruszonką migdałową może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 677 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.42 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Tarta z dżemem malinowym z kruszonką migdałową, Tarta Z Kruszonką Malinowo-Migdałową, oraz Tarta Z Dżemem Malinowym Z Kruszonką Migdałową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rezerwa 1/4 szklanki migdałów w misce do polewy. Drobno zmielić Pozostałe 1 3/4 szklanki orzechów z cukrem w robocie kuchennym.
Dodajemy masło, mąkę i sól, następnie mieszamy, aż mieszanina będzie przypominać piasek.
Dodaj 1 szklankę mieszanki mąki do zarezerwowanych migdałów.
Dodać ubite jajko do pozostałej mieszanki mąki i pulsować, aż mieszanina zacznie się zlepiać.
Przenieś mieszaninę z procesora do okrągłej patelni o wymiarach 9 na 1 cal z wyjmowanym dnem. Na dolną i górną stronę patelni wcisnąć mieszankę z mąką i piec w środku piekarnika 15 minut.
W międzyczasie wymieszaj dżem malinowy, aby się rozluźnić. Rub reserved mieszankę migdałów w misce między dłońmi, tworząc małe grudki.
Wyjąć skorupę tarty z piekarnika i rozprowadzić dżem na dnie.
Posypać mieszanką migdałową dżemem i piec tartę 15 minut. Chłodna tarta na patelni na stelażu. Poluzuj stronę patelni nożem, a następnie usuń ją.
* Możesz zrobić tartę 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić przed schłodzeniem, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.