Tarta z dyni z anchois Vinaigrette

Tarta z dyni z anchois Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 614 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Jeśli 1,33 zł za porcję spada w budżecie, tarta z dyni z anchois Vinaigrette może być niesamowite pescatarian przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, oliwę z oliwek, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Z Pieczonej Dyni, Tarta z dyni i parmezanem, oraz Tarta Szkliwiona Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto: w misce robota kuchennego połącz mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj 1 szklankę masła i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, 8 do 10 sekund. Podczas pracy maszyny dodaj ¼ szklanki wody z lodem w powolnym, stałym strumieniu przez rurę zasilającą. Pulsuj, aż ciasto utrzyma się razem, nie będąc mokrym ani lepkim; uważaj, aby nie przetworzyć dłużej niż 30 sekund. Aby przetestować, wyciśnij niewielką ilość razem: jeśli jest krucha, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz.Ciasto podzielić na dwie równe kulki. Spłaszczyć każdą kulkę w dysk i owinąć w plastik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni. Linia 9-calowy talerz ciasto z ciasta. Trim zwis prawo do zewnętrznej krawędzi patelni. Lub alternatywnie przyciąć zwis do 1 cala i zacisnąć lub flet krawędzi. Nakłuć dno widelcem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do jednego dnia.Pieczeń SQUASH: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Usunąć łodygę i przeciąć Kabaczek na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń nasiona i włókna. Studzić każdą jamę solą, pieprzem i 3 gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Skropić kilka łyżek oliwy z oliwek na całym ciele. Przełóż połówki wycięte na wyłożoną folią tacę i piecz około 45 minut do 1 godziny (w zależności od wielkości), aż dobrze zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Połączyć ½ szklanki oliwy z oliwek, octu winnego białego, szczyptę każdej soli i pieprzu, i 3 filety anchois w blenderze, i włączyć maszynę. Kremowa emulsja utworzy się w ciągu 30 sekund. Smak, i dodać więcej octu, jeśli to konieczne, o łyżeczkę na raz, aż równowaga smakuje dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
EmulsjeEmulsje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać szalotkę i pulsować blenderem kilka razy, aż szalotka zostanie zmielona w dressingu. Smak, dostosować przyprawy i podawać. (Ten vinaigrette jest najlepiej świeży, ale będzie przechowywać w lodówce przez kilka dni. Przed użyciem doprowadzić go do temperatury pokojowej i krótko ubijać.) MAKE nadzienie: w dużej patelni ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj pory, 3 anchois i dużą szczyptę czarnego pieprzu; gotuj, często mieszając, aż anchois się rozpuści, a pory będą miękkie i dopiero zaczną kolorować. Około 6 minut.Gdy Kabaczek jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie zeskrobać mięso i dodać go do miski robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać mieszaninę porów, 1 szklanka parmezanu, 2 jajka, ½ szklanki mleka,1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1 łyżeczka liści tymianku, szczypta pieprzu cayenne. Pulsuj mieszaninę 8 lub 10 razy, aż będzie dobrze wymieszana i dość gładka. Pory powinny być jedyną teksturą.Montaż i piec: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wyjąć zimną, wyłożoną ciastem patelnię z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Rozprowadź mieszaninę squasha na całej powierzchni patelni, całkowicie wypełniając patelnię. Wyrównaj wierzch i posyp wierzch pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Przetnij rzymską krzyżówkę na bardzo cienkie wstążki. Wrzucić z odrobiną sardeli vinaigrette. Ciasto pokroić na 8 kawałków, a każdy plasterek ułożyć kopcem wystrojonej Romy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
2
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn