Tarta z dyni z anchois Vinaigrette

Tarta z dyni z anchois Vinaigrette
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 614 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Jeśli 1,33 zł za porcję spada w budżecie, tarta z dyni z anchois Vinaigrette może być niesamowite pescatarian przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, oliwę z oliwek, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Z Pieczonej Dyni, Tarta z dyni i parmezanem, oraz Tarta Szkliwiona Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto: w misce robota kuchennego połącz mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj 1 szklankę masła i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, 8 do 10 sekund. Podczas pracy maszyny dodaj ¼ szklanki wody z lodem w powolnym, stałym strumieniu przez rurę zasilającą. Pulsuj, aż ciasto utrzyma się razem, nie będąc mokrym ani lepkim; uważaj, aby nie przetworzyć dłużej niż 30 sekund. Aby przetestować, wyciśnij niewielką ilość razem: jeśli jest krucha, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz.Ciasto podzielić na dwie równe kulki. Spłaszczyć każdą kulkę w dysk i owinąć w plastik.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni. Linia 9-calowy talerz ciasto z ciasta. Trim zwis prawo do zewnętrznej krawędzi patelni. Lub alternatywnie przyciąć zwis do 1 cala i zacisnąć lub flet krawędzi. Nakłuć dno widelcem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do jednego dnia.Pieczeń SQUASH: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Usunąć łodygę i przeciąć Kabaczek na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń nasiona i włókna. Studzić każdą jamę solą, pieprzem i 3 gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Skropić kilka łyżek oliwy z oliwek na całym ciele. Przełóż połówki wycięte na wyłożoną folią tacę i piecz około 45 minut do 1 godziny (w zależności od wielkości), aż dobrze zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Połączyć ½ szklanki oliwy z oliwek, octu winnego białego, szczyptę każdej soli i pieprzu, i 3 filety anchois w blenderze, i włączyć maszynę. Kremowa emulsja utworzy się w ciągu 30 sekund. Smak, i dodać więcej octu, jeśli to konieczne, o łyżeczkę na raz, aż równowaga smakuje dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
EmulsjeEmulsje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać szalotkę i pulsować blenderem kilka razy, aż szalotka zostanie zmielona w dressingu. Smak, dostosować przyprawy i podawać. (Ten vinaigrette jest najlepiej świeży, ale będzie przechowywać w lodówce przez kilka dni. Przed użyciem doprowadzić go do temperatury pokojowej i krótko ubijać.) MAKE nadzienie: w dużej patelni ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj pory, 3 anchois i dużą szczyptę czarnego pieprzu; gotuj, często mieszając, aż anchois się rozpuści, a pory będą miękkie i dopiero zaczną kolorować. Około 6 minut.Gdy Kabaczek jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie zeskrobać mięso i dodać go do miski robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać mieszaninę porów, 1 szklanka parmezanu, 2 jajka, ½ szklanki mleka,1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1 łyżeczka liści tymianku, szczypta pieprzu cayenne. Pulsuj mieszaninę 8 lub 10 razy, aż będzie dobrze wymieszana i dość gładka. Pory powinny być jedyną teksturą.Montaż i piec: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjąć zimną, wyłożoną ciastem patelnię z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Rozprowadź mieszaninę squasha na całej powierzchni patelni, całkowicie wypełniając patelnię. Wyrównaj wierzch i posyp wierzch pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Przetnij rzymską krzyżówkę na bardzo cienkie wstążki. Wrzucić z odrobiną sardeli vinaigrette. Ciasto pokroić na 8 kawałków, a każdy plasterek ułożyć kopcem wystrojonej Romy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
2
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn