Tarta z ciemnej czekolady, wiśnie i migdałowa bita śmietana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciemnej czekolady, wiśni i bitej śmietany migdałowej. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 1370 kalorii, 15g białka, oraz 100 g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wyciąg z migdałów, śmietanę do bicia, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarta z bitą śmietaną z gorzkiej czekolady i mięty pieprzowej, Tarta migdałowo-Morelowa z bitą śmietaną, oraz Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso.
Instrukcje
Dodać: mąkę impulsową, cukier puder i sól w maszynce do mieszania.
Dodać masło i pulsować kilka razy, aż ciasto wygląda jak mączka kukurydziana. Rozetnij fasolę wanilii i ostrożnie zeskrobaj nasiona łyżką; Dodaj do ciasta.
Skropić mieszanką jajeczną i pulsować, aż ciasto się połączy.
Spłaszczyć ciasto na krążek i schłodzić, zawinięte w folię, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 10 1/2 cala. koło. Łatwość ciasta do 9-in. tart pan i, za pomocą kciuka, naciśnij na boki i dolny róg; złóż krawędzie, aby pomóc w tworzeniu obręczy. Wyłożyć skorupę papierem do pergaminu i wypełnić całkowicie suszoną fasolą lub ciężarami ciasta. Schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Piec powłoki 15 do 25 minut, lub do lekko złoty na krawędzi i ustawić na dole (podnieś pergamin sprawdzić). Ostrożnie usunąć pergamin i wagi i piec powłoki do bladego złota, 5 do 10 minut więcej.
Przenieś skorupę tarty na stojak i obniż temperaturę piekarnika do 25
Zrobić nadzienie: włożyć czekoladę do średniej żaroodpornej miseczki.
Śmietanę i pół na pół rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się ugotuje, następnie polać czekoladą.
Odstawić na kilka minut, a następnie mieszać delikatnie, aż będzie gładka.
Rozbij jajko do oddzielnej średniej miski, a następnie wlej do mieszaniny czekolady, stale ubijając aż do włączenia (utrzymuj trzepaczkę w kontakcie z dnem miski, aby nie ubijać pęcherzyków powietrza).
Wlać mieszaninę do skorupy tarty i piec, aż tylko zestaw (nie jiggles), 25 do 35 protokół.
Niech ostygnie całkowicie.
Dodać polewę: ciepłe wiśnie w rondlu na małym ogniu z granulowanym cukrem do smaku, aż cukier się roztopi. Śmietanę ubić z 2 łyżkami. ekstrakt z cukru i migdałów aż do uzyskania miękkich szczytów.
Tarta pokroić w plasterki i podawać z kilkoma wiśniami i odrobiną śmietany na wierzchu.
Przygotowanie: do 2 dni, schłodzone (doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem).