Tarta z ciasta francuskiego wypełniona kremem migdałowym
Tarta z ciasta francuskiego wypełniona kremem migdałowym to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, arkusze ciasta francuskiego, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj tarta z ciasta francuskiego z jagodami migdałowymi, Cherry Cream Ciasto Francuskie Tarta, oraz Pączki z ciasta francuskiego nadziewane owocami z cytrynową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Przecier pasta migdałowa, cukier granulowany, masło i szczypta soli w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj 1 jajko, wanilię i ekstrakt z migdałów i przecier do włączenia.
Dodać mąkę i pulsować aż włączone.
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta francuskiego na kwadrat 11 1/2 cala na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta, a następnie zetrzyj nadmiar mąki z obu stron.
Wytnij 11-calowy nabój, śledząc wokół odwróconej płytki z końcówką noża do parkowania.
Przenieść okrągłe do masłem dużą blachę do pieczenia (nie ciemny metal, lub ciasto może zbrązowieje zbyt dużo), odrzucając ozdoby, i schłodzić. Powtórz procedurę z drugim arkuszem ciasta, pozostawiając okrągłe na mące.
Pozostałe jajko ubić widelcem i przetrzeć na wierzch drugiej rundy. Zdobądź dekoracyjnie okrągłe końcówki noża, a następnie wykonaj kilka małych szczelin przez całe ciasto, w odstępach około 2 cali, aby utworzyć otwory parowe.
Posmaruj jajko w 1-calowym obramowaniu wokół krawędzi schłodzonego ciasta okrągłego (na blasze do pieczenia). Kopiec krem migdałowy w środku schłodzone okrągłe, rozłożone lekko, i pogrzebać fasolę w śmietanie. Natychmiast przykryć dekorowanym okrągłym i lekko docisnąć krawędzie. Trzymając małą łyżeczkę z boku pod kątem, naciśnij wokół krawędzi, aby ozdobnie uszczelnić galette.
Piec galette w dolnej trzeciej części piekarnika, aż nadmuchane i blady złoty, 13 do 15 protokół. Kurz galette z cukierników cukru i piec w górnej trzeciej piekarnika, aż krawędź jest głęboko złocisty i błyszczący, 12 do 15 minut więcej.
Przenieś do stojaka, aby lekko ostudzić, 5 do 10 minut.