Tarta z cebulą, kozim serem i orzechami sosnowymi
Tarta z cebulą, kozim serem i orzechami sosnowymi jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka laski cynamonu, mielony imbir, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kanapki z pieczonym pomidorem i kozim serem z parmezanem, Szwajcarska Tarta Z Kozim Serem, Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Otwarta Prosciutto, świeża Ricotta i kanapki z marmoladą z czerwonej cebuli.
Instrukcje
W robocie kuchennym, pulse mąki z solą.
Dodać żółtka i oliwę z oliwek; pulsować aż do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączoną maszyną powoli dodawać wodę i przetwarzać, aż ciasto się połączy.
Ciasto przełożyć na arkusz folii i wkleić w dysk. Owinąć dysk i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Na dużej patelni, mieszać cebulę z 3 łyżki oliwy z oliwek, aż dokładnie pokryte. Przykryć i gotować cebulę na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą bardzo miękkie, o 30 protokół. Zmniejsz ogień do niskiej, jeśli cebula zacznie brązowieć.
Odkryj patelnię. Zwiększyć ogień lekko i kontynuować gotowanie, często mieszając, aż cebula stać się bogaty złoty kolor, o 30 minut dłużej.
Tymczasem przynieś duży garnek z wodą do toczącego się wrzenia. Usuń liście chard z żeber, pozostawiając liście tak nienaruszone, jak to możliwe; zarezerwuj żebra do innego użytku. Blanszować liście chard we wrzącej wodzie, aż zmiękną, 1 1/2 do 2 minut.
Odcedzić liście i odświeżyć je pod zimną bieżącą wodą.
Ponownie odcedzić i dokładnie osuszyć.
W młynku do przypraw połącz laskę cynamonu z goździkami, imbirem, gałką muszkatołową i pieprzem i zmiel na proszek.
Dodać 1 1/4 łyżeczki mieszanki przypraw do cebuli i mieszać aż równomiernie włączone; rezerwy pozostałej mieszaniny do innego użycia. Doprawić solą.
W małej misce, za pomocą drewnianej łyżki, lekko ubić kozi ser z crme frache i 1 łyżeczka soli, aż będzie gładki.
Ustaw krążek ciasta między 2 dużymi arkuszami papieru woskowego i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 na 15 cali.
Przenieś ciasto do ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 12 cali o głębokości co najmniej 1 1/2 cala. Wyłożyć ciasto listkami boćwiny, tak aby rozciągały się poza zwis ciasta.
Za pomocą szpatułki rozprowadzić mieszankę sera koziego na chard w równej warstwie.
Cebulę posmarować serem i posypać orzeszkami piniowymi. Na cebulowym nadzieniu ułożyć wydłużone liście boczku i wyłożyć ciasto.
Ciasto i liście boczku posmarować oliwą z oliwek.
Piec tartę przez około 40 minut, lub aż ciasto będzie złote.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaka.
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut przed podaniem ciepłej lub w temperaturze pokojowej.