Tarta Z Burakami I Fetą
Tarta z buraków i fety to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól i pieprz, ser feta, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta z burakami i fetą, Golden Beet & beet Greens Pasta z Ricottanem i serem Feta, oraz Sałatka Z Buraków I Fety dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Odetnij zieleninę z buraków. Zarezerwować Zielenie i przyciąć buraki. Każdy burak owinąć pojedynczo folią aluminiową.
Umieść wszystkie owinięte buraki na blasze do pieczenia i piecz do miękkości przez całą drogę, o 40 minut (choć czas będzie bardzo w zależności od wielkości buraków).
Buraki wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. W przypadku natychmiastowego przygotowania tarty, pozostawić piekarnik na rozgrzaniu 375.
Gdy buraki są smażone, przygotuj zielenie buraków: trzymając łodygę jedną ręką, poprowadź palce drugiej ręki w dół, aby usunąć delikatną część liściastą z twardej łodygi. Zieleninę umyć i posiekać. Odstawić 1 zapakowany kubek i zarezerwować pozostałe do innego przepisu.
Na średniej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć, aż miękkie i pachnące, o 2 protokół.
Dodaj zielenie i kontynuować gotowanie, aż zwiędną, o 2 protokół. Odstawić na bok, aż lekko ostygnie.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozwinąć ciasto francuskie. Na okrążeniu dwa piecesone w pełnym rozmiarze, druga połowa sizedpressing je razem w szwach. Zrobić obręcz składając krawędzie ciasta na cale i dociskając delikatnie. Za pomocą widelca wbijaj dziury w całym cieście.
Wymieszać creme fraiche lub kwaśną śmietanę na ostudzone warzywa i doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozpakuj schłodzone buraki i za pomocą rąk lub noża do parkowania oderwij skórę i przycinaj twarde kawałki. Buraki pokroić w 1/4 plastra.
Top przygotowane ciasto z równą warstwą zieleni.
Warstwa cienkie plastry kopru włoskiego na wierzchu. Buraki Nestle na wierzchu kopru włoskiego, wciskając je delikatnie do ciasta. Pokryj cały obszar wewnątrz obręczy burakami. Roztrzepać pokruszoną fetę na wierzchu tarty i piec, aż ciasto będzie dmuchane i złociste, o 25 protokół.
Wycisnąć sok z 1/2 cytryny i skropić oliwą z oliwek na gotowej tarcie.
Posypać więcej soli do smaku i świeżego tymianku.
Podawać na ciepło.* Uwaga: dla dzieci w wieku 6 miesięcy należy zarezerwować trochę prażonych buraków i puree z serem feta lub jogurtem. Dzieci w wieku od 8 do 10 miesięcy mogą podzielić się tą tartą w postaci przygotowanej, po prostu pokroić w odpowiednie dla wieku rozmiary kęsów i rozważyć pominięcie ostatecznego posypania solą.