Tarta z bakłażanem, pomidorem i wędzoną mozzarellą
Ten przepis służy 4. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieprz, oregano, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto z komosą ryżową z Bakłażanowo-pomidorową Ragù i wędzoną mozzarellą, Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, oraz Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 Składniki (mąka przez 1/4 łyżeczki soli) połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Dodaj wodę i 1 łyżkę oleju, mieszając, aby uformować miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 razy. Delikatnie wciśnij ciasto w 4-calowe kółko na folii; przykryj i schłodź 15 minut.
Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj ciasto i umieść schłodzone ciasto na folii. Przykryć 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Usuń górne arkusze folii. Dopasuj ciasto, zawiń plastikową stroną do góry, do 10-calowej okrągłej wyjmowanej patelni z dnem pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń pozostałą folię. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Dno i boki ciasta przebić widelcem; piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, ułóż bakłażana na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych.
Posypać bakłażan z 1/2 łyżeczki soli; odstawić 15 protokół. Osuszyć ręcznikami papierowymi; umyć bakłażanem 1/2 łyżeczki oleju. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Ułóż plastry bakłażana na talerzu; przykryj folią.
Niech bakłażan stać 7 minut do pary.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki soli, bazylii, oregano, mięty i pomidorów.
Posypać 2 łyżki wędzonej mozzarelli na dnie upieczonej Skórki.
Warstwa mieszanki bakłażana i pomidora w skorupie; posypać 6 łyżkami wędzonej mozzarelli i parmezanu.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do rozpuszczenia sera.