Tarta wiśniowa Simnel

Tarta wiśniowa Simnel
Tarta wiśniowa Simnel wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.99 za porcję. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga samodzielnej mąki, jaj, przypraw i skórki pomarańczowej. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, oraz Tort Simnela są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkować ciasto na grubość 1 monety. Podnieś ciasto nad wałkiem do ciasta i użyj do ułożenia prostokątnej blachy o wymiarach 20 x 30 cm, pozostawiając krawędź zwisającego ciasta. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyłóż ciasto z pergaminem do pieczenia, a następnie wypełnij fasolą do pieczenia. Blind-piec przez 15 minut, usunąć fasolę i pergamin, i piec przez kolejne 10 minut, aż ciasto będzie blady złoty i biszkopt. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Zmniejsz piekarnik do 170C / 150C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
W misce, śmietanę masło i cukier do bladego i kremowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj jajka, po kolei, dobrze ubijając między każdym dodatkiem. Wymieszaj mąkę, migdały, suszone owoce, wiśnie, połowę skórki pomarańczowej i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
( 23)( 23)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Rozłóż dżem na podstawie tarty, a następnie ułóż kostki marcepanu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
DżemDżem
8
Wlać mieszaninę ciasta i wygładzić łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
9
Piec przez 35 minut, aż złoty i risen. Pozostawić do ostygnięcia w puszce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Jeśli chcesz przyrumienić wierzchołki kulek marcepanu, rozgrzej grill do średniej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Połóż kulki marcepanowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i umieść pod grillem na 1-2 minuty, aż będą złote, upewnij się, że masz na nie oko, ponieważ łatwo się spali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Ochłoń. Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder z wystarczającą ilością soku pomarańczowego, aby uzyskać gęsty, gładki lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
13
Polać lukrem na tartę, na wierzch wysmarować pieczone kulki marcepanowe, płatkowane migdały i pozostałą skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MarcepanMarcepan
( 23)( 23)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
14
Pokroić w kwadraty, aby służyć. Będzie przechowywać przez 5 dni w zapieczętowanym pojemniku.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia3
Magazyn