Tarta wiśniowa Simnel
Tarta wiśniowa Simnel wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.99 za porcję. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga samodzielnej mąki, jaj, przypraw i skórki pomarańczowej. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Miodowo-tarta Wiśniowa Glazurowana łosoś z rustykalną tartą wiśniową salsą, Tarta Wiśniowa Tarta Czekoladowa, oraz Tort Simnela są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkować ciasto na grubość 1 monety. Podnieś ciasto nad wałkiem do ciasta i użyj do ułożenia prostokątnej blachy o wymiarach 20 x 30 cm, pozostawiając krawędź zwisającego ciasta. Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłóż ciasto z pergaminem do pieczenia, a następnie wypełnij fasolą do pieczenia. Blind-piec przez 15 minut, usunąć fasolę i pergamin, i piec przez kolejne 10 minut, aż ciasto będzie blady złoty i biszkopt. Pozostawić do ostygnięcia.
Zmniejsz piekarnik do 170C / 150C wentylator / Gaz
W misce, śmietanę masło i cukier do bladego i kremowego.
Dodaj jajka, po kolei, dobrze ubijając między każdym dodatkiem. Wymieszaj mąkę, migdały, suszone owoce, wiśnie, połowę skórki pomarańczowej i przyprawy.
Rozłóż dżem na podstawie tarty, a następnie ułóż kostki marcepanu na wierzchu.
Wlać mieszaninę ciasta i wygładzić łopatką.
Piec przez 35 minut, aż złoty i risen. Pozostawić do ostygnięcia w puszce.
Jeśli chcesz przyrumienić wierzchołki kulek marcepanu, rozgrzej grill do średniej wielkości.
Połóż kulki marcepanowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i umieść pod grillem na 1-2 minuty, aż będą złote, upewnij się, że masz na nie oko, ponieważ łatwo się spali.
Ochłoń. Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder z wystarczającą ilością soku pomarańczowego, aby uzyskać gęsty, gładki lukier.
Polać lukrem na tartę, na wierzch wysmarować pieczone kulki marcepanowe, płatkowane migdały i pozostałą skórkę pomarańczową.
Pokroić w kwadraty, aby służyć. Będzie przechowywać przez 5 dni w zapieczętowanym pojemniku.