Tarta Truskawkowo-Pomarańczowa
Jeśli 1,19 zł za porcję spada twój budżet, tarta truskawkowo-pomarańczowa może być spektakularnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową marmoladę, sól, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Tarta Truskawkowo-Pomarańczowa, oraz Tarta Truskawkowa Szkliwiona Pomarańczowo.
Instrukcje
Umieść pierwsze 6 składników (w kolejności listy składników) w robocie kuchennym. Proces 20 sekund lub aż mieszanina przypomina gruboziarnisty piasek.
Przełożyć do dużej miski.
Ubić razem jajko i maślankę; dodać do mieszanki mąki, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników i utworzenia ciasta. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 3 do 4 razy. Naciśnij ciasto na dolnej i górnej stronie lekko nasmarowanej 9-calowej patelni do tarty.
Piec w temperaturze 425 przez 20 do 22 minut lub do złotego i jędrnego w dotyku.
Mikrofalówka 1 Łyżka. Marmolada na wysokości 10 sekund; pędzel na skorupie. Fajne 45 minut.
Wymieszać razem truskawki i 1/2 szklanki Marmolady.
Śmietanę ubić z 2 łyżkami. cukier na średniej prędkości za pomocą miksera elektrycznego do uzyskania miękkich pików. Łyżka na skorupę mąki kukurydzianej; top z mieszaniny truskawek.
Dekorować, w razie potrzeby.