Tarta Truskawkowo-Orzechowa
Tarta z masłem truskawkowo-orzechowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 12 porcji z 419 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, dżem truskawkowy, ekstrakt z wanillanu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Kremowa Tarta Z Masłem Orzechowym, Tarta Czekoladowo-Orzechowa, oraz Tarta Z Masłem Orzechowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj 9-calową karbowaną tartą patelnię ze zdejmowanym dnem.
Ubij mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej misce. Ubij masło, masło orzechowe i oba cukry w osobnej misce mikserem, aż będą gładkie. Ubij jajko i wanilię.
Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką, aż się połączą.
Wciśnij połowę ciasta do przygotowanej tarty.
Rozłóż dżem na cieście, pozostawiając 1/2-calową obwódkę wokół krawędzi. Upuść około połowy pozostałego ciasta na dżem łyżką stołową; lekko wciśnij resztę ciasta na patelnię wokół krawędzi, aby utworzyć skórkę.
Piec na złoty kolor, 45 do 50 minut.
Przenieś patelnię na stojak i ostudź.
Zdejmij pierścień i przenieś tartę na talerz.