Tarta truskawkowa ze skórką imbirowo-orzechową
Tarty truskawkowe z imbirowo-orzechową skórką to wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Syrop z agawy, mąkę, zmielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarty z twarogiem Mango w skórce Gingersnap, Dyniowe tarty bezowe z pełnoziarnistą skórką kruchą, oraz Tarty winogronowe szkliwione w portach ze skórką z orzechów pekan.
Instrukcje
Lekko posmaruj muffinki olejem kokosowym. Odstawić. Pulsuj orzechy w robocie kuchennym, aż do grubo zmielonego.
Dodaj 3 łyżki syropu z agawy, mąkę, imbir, sól i 2 łyżeczki oleju kokosowego. Proces aż do grubej formy ciasta. Zbierz się w piłkę. Naciśnij 1 czubatą łyżkę ciasta mocno na dno i do góry każdej filiżanki muffin. Schłodzić przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec Skórki, aż jędrne i złociste wokół krawędzi, 8-10 minut.
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu przez co najmniej 10 minut przed wyjęciem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
W średniej misce umieść truskawki, sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki syropu z agawy; zeskrobaj nasiona wanilii(zachowaj fasolę do innego użycia). Dobrze wymieszać, miażdżąc kilka jagód, aby uwolnić soki.
Za pomocą szpatułki lub noża do masła Usuń skorupki tarty z patelni i napełnij mieszaniną truskawkową.
W porcji: 190 kalorii, 15 g tłuszczu, 3 g błonnika