Tarta Szpinakowo-Cebulowa
Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 8,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 2657 kalorii, 53g białka, oraz 189g tłuszczu. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cheddar, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Karmelizowana Tarta Z Cebulą I Bakłażanem, Tarta Szpinakowo-Karczochowa W Cieście Francuskim, oraz Tarta śniadaniowa ze szpinakiem i fetą z ciasta francuskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190c / Gaz
Nasmaruj blachę do pieczenia lub linię nieprzywierającą wkładką.Jeśli szpinak jest dojrzały, oderwij twarde łodygi. Szpinak dokładnie umyć, a następnie zapakować, z samą wodą, która się do niego przylega, do rondla. Przykryj, połóż na średnim ogniu i zwiędnij szpinak we własnym płynie-to zajmuje tylko kilka minut.
Odcedzić i pozostawić w durszlaku do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć jak najwięcej płynu, jak można rękami, a następnie posiekać szpinak grubo.W międzyczasie rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj delikatnie, często mieszając, przez 10-15 minut, aż będzie naprawdę miękka i złocista.
Dodać czosnek na kilka ostatnich minut.
Dodaj liście tymianku, następnie posiekany szpinak, doprawić, jeśli chcesz.
Ciasto francuskie rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu o grubości około 5 mm i unieść na blachę do pieczenia.
Rozłóż mieszankę szpinaku na cieście, pozostawiając margines wzdłuż krawędzi. Rozsypać starty ser i piec przez 15-20 minut lub aż ciasto nadmuchnie i złocisty, i ser staje się złoty zbyt.
Podawać na ciepło lub na zimno.Uwagi: szpinak myję w durszlaku, a następnie wlewam do szpinaku wrzątek, aby go zwiędł. Czuję, że nie ma potrzeby na garnek. Użyłam również suszonego tymianku, ponieważ nie miałam świeżego tymianku.