Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców

Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców
Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz kalifornijskie morele, masło, figi calmyrna i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Ricotta z kompot z suszonych owoców, Kompot z suszonych owoców, oraz Kompot Z Suszonych Owoców.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Obficie maślana patelnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Mąka, cukier i sól w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodać masło, skórkę i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma małymi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4
Dodać żółtko, wanilię i wodę i pulsować, aż tylko włączone i ciasto zaczyna tworzyć duże grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
5
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 kawałki. Posmaruj każdy kawałek raz piętą dłoni ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem za pomocą skrobaka i uformuj w kulkę, a następnie spłaszcz w prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Nacisnąć ciasto na dno i do góry boki patelni w równej warstwie z dobrze mąki palce. Schłodzić shell 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Lekko nakłuć skorupę widelcem, następnie ułóż folię i napełnij ciężarami ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Piec powłoki, aż boki są ustawione i krawędź jest złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec, aż skorupa będzie złoty cały, o 15 minut więcej. Chłodna skorupa całkowicie w patelni na stelażu. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Ubić razem twarożek, cukier i cynamon w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj ricottę, całe jajko i białko jaja oraz sól, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy tarty i piec, aż lekko nadmuchane wzdłuż krawędzi i po prostu ustawić w centrum, o 15 protokół. (Centrum drży, gdy tarta jest delikatnie wstrząśnięta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić. Luźno przykryć tartę folią i schłodzić, aż napełnienie będzie twarde, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1
Przynieś wodę, wino, cukier, fasolkę wanilii (jeśli używasz) i zagotuj do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać figi do syropu i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Figi przełożyć łyżką szczelinową do miski. Morele wymieszać z syropem i dusić do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Morele przełożyć łyżką szczelinową do miski z figami. Wiśnie wymieszać z syropem i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 1 minuty, a następnie dodać do owoców za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Gotuj syrop, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, o 12 protokół. Skórkę z cytryny i fasolkę wanilii wyrzucić (jeśli używasz; jeśli używasz ekstraktu, mieszaj Teraz), następnie polać owocami syrop i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
5
Podawać kompot z tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1
* Tarta może być schłodzona do 2 dni. Przykryć szczelnie po 8 godzinach. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem w razie potrzeby.* Kompot może być wykonany 3 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Tarta może być wykonana w 8-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn