Tarta Ratatouille z karmelizowanym dżemem cebulowo-pomidorowym
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ziele angielskie, japoński bakłażan, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Winogronowy Pomidor, Karmelizowana Cebula I Tarta Z Fetą, Karmelizowana tarta z cebulą, cukinią, pomidorem i grzybami, oraz Karmelizowana Tarta Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W wysokiej jednostronnej patelni saute z pokrywką podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę, doprawić solą, przykryć i gotować, aż zwiędną i miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Zdjąć pokrywkę i gotować cebulę, aż będą złote i karmelizowane, często mieszając, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Mieszać w czosnku i saute 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodaj pomidory i gotować dodatkowe 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6
Dodaj pozostałe składniki, doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować. Mieszając konsekwentnie, gotuj, aż pomidory się rozpadną i dżem stanie się gęsty, około 20 minut.
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
Chateau Pindefleurs St-Emilion Bordeaux
Złożony aromat jest przerywany długotrwałymi akcentami w pełni dojrzałych czerwonych jagód. Pijane jako młode wino, Château Pindefleurs pozwala rozkwitnąć świeżemu owocowi. Przechowywany w piwnicy, rozwija długi i jedwabisty smak w ustach, znak Grands Crus Z Saint-Emilion.Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc