Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą
Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 3077 kalorii, 41g białka, oraz 206g tłuszczu. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z limonki, sok pomarańczowy, łodygi rabarbaru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 50 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą, Tarta Rabarbarowa Z Pomarańczową Glazurą, oraz Tarta Rabarbarowa Z Pomarańczą I Cynamonem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
W misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z limonki i cukier.
Dodaj rabarbar i odstawić, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
W międzyczasie pokrój ciasto na pół wzdłuż, a następnie rozwałkuj każdy kawałek w prostokąt o wymiarach 11 na 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Ułóż prostokąty ciasta obok siebie na dużej blasze do pieczenia.
Wykonaj 1/2-calową obwódkę wokół każdego prostokąta ciasta, lekko punktując linię równoległą do każdej krawędzi (nie przecinaj do końca). Nakłuć ciasto wewnątrz granicy na całym widelcem.
Przecedzić mieszaninę rabarbaru przez sito ustawione nad miską, zachowując płyn. Góra 1 ciasto prostokąt (w granicach) z połową rabarbaru, nakładające się plastry lekko. Powtórz z pozostałym ciastem i rabarbarem.
Piec, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste (spód ciasta również powinien być złoty), około 30 minut.
W międzyczasie zagotować zarezerwowany płyn rabarbarowy w małym rondlu, w razie potrzeby odtłuszczając pianę, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 15 do 18 minut.
Przenieś tarty do stojaka.
Rabarbar i ciasto posmarować glazurą i posypać skórką.