Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą

Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą
Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 3077 kalorii, 41g białka, oraz 206g tłuszczu. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z limonki, sok pomarańczowy, łodygi rabarbaru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 50 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tarta rabarbarowa z pomarańczową glazurą, Tarta Rabarbarowa Z Pomarańczową Glazurą, oraz Tarta Rabarbarowa Z Pomarańczą I Cynamonem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z limonki i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj rabarbar i odstawić, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
4
W międzyczasie pokrój ciasto na pół wzdłuż, a następnie rozwałkuj każdy kawałek w prostokąt o wymiarach 11 na 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Ułóż prostokąty ciasta obok siebie na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Wykonaj 1/2-calową obwódkę wokół każdego prostokąta ciasta, lekko punktując linię równoległą do każdej krawędzi (nie przecinaj do końca). Nakłuć ciasto wewnątrz granicy na całym widelcem.
6
Przecedzić mieszaninę rabarbaru przez sito ustawione nad miską, zachowując płyn. Góra 1 ciasto prostokąt (w granicach) z połową rabarbaru, nakładające się plastry lekko. Powtórz z pozostałym ciastem i rabarbarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Piec, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste (spód ciasta również powinien być złoty), około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie zagotować zarezerwowany płyn rabarbarowy w małym rondlu, w razie potrzeby odtłuszczając pianę, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Przenieś tarty do stojaka.
10
Rabarbar i ciasto posmarować glazurą i posypać skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
GlazuraGlazura
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn