Tarta rabarbarowa z kruchym spodem
Tarta rabarbarowa z kruchym spodem może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Ten wegetariański przepis lakto-owo-owo jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 68 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie . Jeśli masz pod ręką sól, barwnik spożywczy, zmielone orzechy pekan i kilka innych składników, możesz je przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Dzień Matki . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . WypróbujTartę jabłkową + krem do ciasta korzennego + kruche ciasteczka cynamonowe , Kruche ciasteczka migdałowe z żurawiną i Kruche ciasteczka kakaowo-pekanowe , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj rabarbar, cukier i wodę. Zmniejsz ogień i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje, a rabarbar będzie miękki. Lekko ostudź.
Przełóż do robota kuchennego, przykryj i miksuj, aż mieszanina będzie gładka; odstaw.
Aby przygotować spód, wsyp mąkę, orzechy pekan, masło, cukier puder i sól do robota kuchennego; przykryj i miksuj do uzyskania kruszonki. Wyłóż nią dno i boki nieposmarowanej formy do tarty o średnicy 23 cm z wyjmowanym dnem.
Piecz ciasto w temperaturze 350° przez 18–20 minut lub do momentu, aż lekko się zrumieni.
Tymczasem w małym rondelku, na średnim ogniu, wymieszaj żółtka, cukier, sok z cytryny, skórkę i mieszankę rabarbaru, aż składniki się połączą.
Dodaj masło; gotuj, aż się roztopi, ciągle mieszając trzepaczką. W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy; wylej na przygotowane ciasto.
Piecz w temperaturze 175°C przez kolejne 12-15 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Ostudź całkowicie na kratce. Schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Tuż przed podaniem posyp cukrem pudrem.