Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym

Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym
Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1292 kalorii. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka baby greens, masło klarowane, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wiosenne Warzywa Z Balsamicznym Estragonem Vinaigrette, Wiosenne warzywa z melasą Vinaigrette, oraz Wiosenne warzywa z pomarańczą-koper włoski Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z limonki (z teraz schłodzonej limonki) przez otwór zasilający uruchomionego blendera. Gdy blender nadal działa, dodaj ocet, syrop kukurydziany, szalotkę i rozmaryn, 1 na raz, i wlej olej powoli stałym strumieniem do mieszaniny octu bardzo powoli do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wyjąć do pojemnika i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Tear zieleni na kawałki wielkości ukąszenia, i usunąć łodygi, Jeśli za pomocą rukoli. (Upewnij się, że zielenie nie jest już mokre od płukania.) Zieleninę wrzucić z parmezanem, doprawić solą i pieprzem, do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
ZieloniZieloni
1
Rozgrzać klarowane masło na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cebulę i gotuj przez około 15 minut, aż będzie przezroczysta i zacznie karmelizować, następnie dodaj portobellos i białe grzyby do cebuli. Gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj pomidory, szczypiorek, sól i pieprz, i pozwól smakom się zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozwałkuj ciasto z ciasta francuskiego i za pomocą 4-calowego noża do kółek (zwanego kutrem do ciastek) Wytnij 8 rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FrancuskieCiasto Francuskie
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Na lekko wysmarowanej blasze ułożyć 4 rund ciasta. Używając 3-calowego koła lub krajalnicy do ciastek, Wytnij koncentryczne koło w środku pozostałych 4-calowych rund ciasta, aby utworzyć 1/2-calowy szeroki krąg ciasta. Te 1/2-calowe kręgi ciasta mają być używane bez 3-calowych kawałków od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Umieść 1 z tych kółek ciasta o szerokości 1/2 cala na każdej z rund już na blasze do pieczenia, dopasowując krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Myj jajko pędzlem na powierzchni każdego z sparowanych kółek ciasta i rund. Następnie użyj widelca, aby przebić ciasto na całym obwodzie (to znaczy przez każdy okrąg ciasta i do towarzyszącej mu rundy pod nim).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Umieścić w piekarniku i piec na złoty kolor, o 6 do 8 protokół. Centrum każdego z nich wzrośnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Wyjąć skorupki ciasta z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Korzystając z końcówki noża do masła, przebić się przez wzniesioną środkową część każdej skorupy ciasta, aby utworzyć Krater. Łyżka trochę mieszanki grzybów do każdego z tych kraterów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
9
Na wierzchu każdej tarty ułożyć trochę zieleni i skropić limonkowym winegretem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej2 Szklanki Mrożonej Zielonej Fasolki Ciętej
ZieloniZieloni
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymimieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymi23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo posiekany szczypiorekświeżo posiekany szczypiorek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki cukru demerara3 łyżki cukru demerara1goździki szalotki, bardzo drobno mielonegoździki szalotki, bardzo drobno mielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1jajko, ubite do mycia jajjajko, ubite do mycia jaj1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z pestek winogronolej z pestek winogron1wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2grzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubościgrzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubości2arkuszeciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)ciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)1czerwona cebula, pokrojona w plasterkiczerwona cebula, pokrojona w plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynubardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynu4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2pomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkępomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastrypieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastry
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn