Tarta Pomidorowa Heirloom
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 411 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz paprykę, mozzarellę, pesto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta Pomidorowa Heirloom, Tarta Pomidorowa Heirloom, oraz Tarta Pomidorowa Heirloom.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, masło, skracanie, parmezan, pieprz i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami wielkości grochu.
Skropić 2 łyżki wody z lodem i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w robocie kuchennym), aż zostaną włączone.
Delikatnie ściśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, nie rozpadając się, Dodaj więcej wody, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) po każdym dodaniu, aż do włączenia, kontynuując test. (Nie przepracuj ciasta, bo stanie się trudne.)
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Obie porcje ciasta zebrać w 1 kulkę, a następnie wkleić w dysk. Schłodzić, owinięte w folię, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na 12-calową okrągłą patelnię i dopasuj do 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowaną obręczą.
Rolka wałka na górze patelni do wykończenia ciasta równo z obręczy. Lekko nakłuć tartą skorupę widelcem.
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub ryżem.
Piec w środku piekarnika 20 minut. Ostrożnie wyjąć folię i masy i piec do złotego, o 15 minut więcej. Schłodzić w patelni na stelażu.
Zdjąć stronę patelni i wsunąć skorupę na talerz. Ułóż jedną trzecią mozzarelli w dolnej części skorupy i skropić jedną trzecią pesto. Ułóż jedną trzecią plastrów pomidora, nakładając się na ser. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz nakładanie warstw dwa razy.
Tarta skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej i przechowywana, przykryta, w temperaturze pokojowej.