Tarta Pomidorowa Heirloom

Tarta Pomidorowa Heirloom
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 411 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz paprykę, mozzarellę, pesto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tarta Pomidorowa Heirloom, Tarta Pomidorowa Heirloom, oraz Tarta Pomidorowa Heirloom.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, masło, skracanie, parmezan, pieprz i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
ParmezanParmezan
MasłoMasło
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Skropić 2 łyżki wody z lodem i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w robocie kuchennym), aż zostaną włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Delikatnie ściśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, nie rozpadając się, Dodaj więcej wody, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) po każdym dodaniu, aż do włączenia, kontynuując test. (Nie przepracuj ciasta, bo stanie się trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
4
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję jednym ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Obie porcje ciasta zebrać w 1 kulkę, a następnie wkleić w dysk. Schłodzić, owinięte w folię, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na 12-calową okrągłą patelnię i dopasuj do 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowaną obręczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
7
Rolka wałka na górze patelni do wykończenia ciasta równo z obręczy. Lekko nakłuć tartą skorupę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
8
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec w środku piekarnika 20 minut. Ostrożnie wyjąć folię i masy i piec do złotego, o 15 minut więcej. Schłodzić w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Zdjąć stronę patelni i wsunąć skorupę na talerz. Ułóż jedną trzecią mozzarelli w dolnej części skorupy i skropić jedną trzecią pesto. Ułóż jedną trzecią plastrów pomidora, nakładając się na ser. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz nakładanie warstw dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
SerSer
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Tarta skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej i przechowywana, przykryta, w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn