Tarta pistacjowa, Wiśniowa i czekoladowa wymaga około 5 godzin i 55 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis serwuje 8 i kosztuje 1,76 zł za porcję. Ten deser ma 715 kalorii, 10g białka, oraz 48g tłuszczu na porcję. 65 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką półsłodkie kawałki czekolady, konfitury wiśniowe, płatki soli i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Tarta Czekoladowo-Pistacjowa, Biscotti Czekoladowo-Pistacjowo-Wiśniowe, oraz Miodowo-tarta Wiśniowa łosoś glazurowany z rustykalną tartą salsą wiśniową.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na skórkę: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj spód i boki 9-calowej tortownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
Połącz biscotti, masło i cukier w robocie kuchennym. Mieszaj, aż mieszanina utworzy wilgotne okruchy, które sklejają się po naciśnięciu. Mocno dociśnij okruchy do dna przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biscotti
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Piec na złoty kolor i jest jędrny w dotyku, około 15 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozłóż konfitury wiśniowe na schłodzonej skórce, pozostawiając granicę od 1/2 do 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Wiśniowe
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1
Umieść kawałki czekolady w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Ciasteczka Z Kawałkami Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podgrzej śmietanę w średnim rondlu na średnim ogniu do temperatury tuż poniżej wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Zdejmij patelnię z ognia i polej kremem kawałki czekolady. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Ciasteczka Z Kawałkami Czekolady
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj suszone wiśnie i 1/2 szklanki pistacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie Suszone
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
5
Konfitury wiśniowe polać nadzieniem czekoladowym i posypać pozostałymi 1/4 szklanki pistacji. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin lub najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Wiśniowe
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
6
Poluzuj tartę z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułką wokół krawędzi. Rozłóż tartę i przełóż na talerz do serwowania.