Tarta morelowo-Jagodowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 159 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, jajka, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta morelowo-Jagodowa, Tarta Morelowa, oraz Tarta Z Orzechami Morelowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić skorupę tarty: w stojącym mikserze wyposażonym w łopatkę, zmiksować pastę migdałową, cukier i sól z 3 łyżkami masła na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubij w pozostałym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Migdałowa
Masło
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 2 szklanki mąki i ubić z małą prędkością, aż tylko połączone, a następnie ubić w jajko i mleko. Zeskrobać ciasto na kawałek folii i spłaszczyć na dysku. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aż bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Mleko
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na okrągłą 14-calową, grubą na 1/4 cala; przenieś do 12-calowej karbowanej patelni do ciasta z wyjmowanym dnem, naciskając na dno i na bok bez rozciągania. Przyciąć nadmiar ciasta. Zamrozić skorupę na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
5
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Piec przez 35 minut, aż ciasto będzie jędrne i zacznie kolorować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć folię i masy i piec skorupę przez kolejne 20 minut, aż złoty i gotowane przez. Jeśli obręcz zacznie zbyt szybko brązowieć, przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
8
Przenieść skorupę tarty do stojaka; ostudzić.
9
W międzyczasie wykonaj nadzienie: w średnim rondlu połącz mleko z fasolą wanilii i nasionami oraz połową cukru. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Zdjąć z ognia.
11
Usuń fasolę wanilii i rezerwy do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
12
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. W średniej żaroodpornej misce ubijamy jajka ze skrobią kukurydzianą i pozostałym cukrem, aż będą gładkie. Stopniowo ubijaj połowę gorącego mleka.
Wlać mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż krem ciasto zgęstnieje, 3 minuty; zeskrobać do miski ze stali nierdzewnej. Ustawić miskę w kąpieli lodowej i odstawić, często mieszając, aż krem ciasto ostygnie całkowicie.
Rozprowadź krem w skorupce w równomiernej warstwie. Ułóż ćwiartki moreli w cztery koncentryczne okręgi, pozostawiając 1-calową szczelinę między drugim i trzecim okręgiem i 2-calową rundę na środku tarty. Wypełnij pola jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Ciast
Borówki Amerykańskie
Morela
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Piec tartę przez 50 minut, aż morele będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Lekko ostudzić. Odkroić tartę, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.