Tarta morelowo-Jagodowa

Tarta morelowo-Jagodowa
Tarta morelowo-Jagodowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 159 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, jajka, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta morelowo-Jagodowa, Tarta Morelowa, oraz Tarta Z Orzechami Morelowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić skorupę tarty: w stojącym mikserze wyposażonym w łopatkę, zmiksować pastę migdałową, cukier i sól z 3 łyżkami masła na średniej prędkości, aż będzie gładka. Ubij w pozostałym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 2 szklanki mąki i ubić z małą prędkością, aż tylko połączone, a następnie ubić w jajko i mleko. Zeskrobać ciasto na kawałek folii i spłaszczyć na dysku. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aż bardzo twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na okrągłą 14-calową, grubą na 1/4 cala; przenieś do 12-calowej karbowanej patelni do ciasta z wyjmowanym dnem, naciskając na dno i na bok bez rozciągania. Przyciąć nadmiar ciasta. Zamrozić skorupę na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec przez 35 minut, aż ciasto będzie jędrne i zacznie kolorować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć folię i masy i piec skorupę przez kolejne 20 minut, aż złoty i gotowane przez. Jeśli obręcz zacznie zbyt szybko brązowieć, przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Przenieść skorupę tarty do stojaka; ostudzić.
9
W międzyczasie wykonaj nadzienie: w średnim rondlu połącz mleko z fasolą wanilii i nasionami oraz połową cukru. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zdjąć z ognia.
11
Usuń fasolę wanilii i rezerwy do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
12
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. W średniej żaroodpornej misce ubijamy jajka ze skrobią kukurydzianą i pozostałym cukrem, aż będą gładkie. Stopniowo ubijaj połowę gorącego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Wlać mieszaninę do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż krem ciasto zgęstnieje, 3 minuty; zeskrobać do miski ze stali nierdzewnej. Ustawić miskę w kąpieli lodowej i odstawić, często mieszając, aż krem ciasto ostygnie całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Rozprowadź krem w skorupce w równomiernej warstwie. Ułóż ćwiartki moreli w cztery koncentryczne okręgi, pozostawiając 1-calową szczelinę między drugim i trzecim okręgiem i 2-calową rundę na środku tarty. Wypełnij pola jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MorelaMorela
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
15
Piec tartę przez 50 minut, aż morele będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Lekko ostudzić. Odkroić tartę, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Magazyn